30 Декември, 2016 10:21 41 756 21

ТОП 10 на най-търсените квартали за покупка на жилище

  • imot.bg-
  • търсене-
  • софия
ТОП 10 на най-търсените квартали за покупка на жилище - 1
Снимка: М. Богданова ©

Локацията е един от най-важните фактора при покупката на жилище. Дори понякога цената да е по-висока от бюджета, който е определил купувачът, то той е готов да направи компромис с големината на жилището.

В края на годината нека видим ТОП 10 на най-предпочитаните квартали в София за покупка на апартамент. И при трите вида най-търгувани имоти в сегмента – 1-, 2- и 3-стайни търсенето е съсредоточено в центъра на столицата, Лозенец, Младост 1 и Изток, сочат данните на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg.

Първите две позиции са за центъра и за Лозенец. Ако при гарсониерите и 2-стайните жилища централната градска част е на първо място по търсене, то при тристайните това е престижния южен квартал на столицата. Третото място си поделят Младост 1 за 1-стайните жилища и Изток, когато става въпрос за дву- и тристайни апартаменти. В ТОП 5 на предпочитаните квартали за покупка на жилища влизат още Стрелбище, когато става въпрос за дву- и тристайни жилища и Иван Вазов за апартаменти с три стаи.

В ТОП 10 клиентите, търсещи жилища са се насочили към Младост 1А, 2 и 3, когато става въпрос за малки апартаменти, както и Борово, Гео Милев и Гоце Делчев за по-големи имоти. Тук също така е и Дианабад, поради интерес от родители на студенти приети да учат в София, поясняват анализатори.

ТОП 10 на най-търсените квартали за покупка на жилище в София

1-стайни 2-стайни 3-стайни
1 Център Център Лозенец
2 Лозенец Лозенец Център
3 Младост 1 Изток Изток
4 Изток Младост 1 Стрелбище
5 Младост 3 Стрелбище Иван Вазов
6 Младост 2 Гоце Делчев Младост 1
7 Младост 1А Иван Вазов Гоце Делчев
8 Иван Вазов Гео Милев Гео Милев
9 Дианабад Борово Дианабад
10 Гео Милев Дианабад Изгрев


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    38 16 Отговор
    Тези се скъсаха от реклами,голям глад ги гони,търсят някой будала да захапи!

    Коментиран от #2

  • 2 На Гост баща му

    27 12 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    За какъв глад говориш бе аман от такива ботове, като тебе. Хората са написали, кои са най-търсените квартали той пак за глад при брокерите говори!
  • 3 терзо

    20 37 Отговор
    Да заповядат и в Редута.Чакам ги с нетърпение.Ако е възможно да са без лични автомобили!Обичам Ви елате!Ако все пак имате автомобил?Първо ще Ви нарежа гумите,ако нямате собствено паркомясто,после ще Ви залея колата с изпражнения.Ще Ви тормозя с тежката миризма от печката си,ще ръгам вътре всякъкви боклуци да горят,за да може да дишате отрови!Ако имате и куче и не му събирате изпражненията в парка,ще го отровя!Успех с избирането на жилище в родният ми квартал!!!

    Коментиран от #5

  • 4 citizen

    32 5 Отговор
    Селяка си остава такъв,дори и да живее в центъра на Париж така,че по добре не се връщайте след празниците.....МОЛЯ !
  • 5 АГЕНТА

    29 5 Отговор

    До коментар #3 от "терзо":

    Терзо каква е тази парония коя те гони ? Редута е родна за теб , ама за баща ти е "на Софията". До къде стигнахме ... да се гордее, че е роден в Редута , човек ще си помисли,че става въпрос за Виена.
  • 6 тезо

    29 7 Отговор
    Виж,може и да съм параноик!Обаче съм на 42 години,такава гмеч стана там от презастрояването,че вече е нетърпимо.70%от автомобилите са по улиците,50%са със регистраций от други области.Хората си купуват апартаменти,но не и гаражи!Живее на един адрес,спира на две преки от тях на друг.Спират ми и пред гаража,няма нищо по-страшно от селянин със самочувствие и пари.Ела си разходи детето в минираният от кучетата парк!Ти знаеш ли ,че има закон за паркиране?Колите се изакват буквално на всякъде,ами ако стане авария или пожар?Ти знаеш ли,че пожарен или авариен автомобил не може да мине за да реагира в случай на ситуация?

    Коментиран от #8, #11

  • 7 фрол

    3 0 Отговор
    От заглавието не личи, че кварталите са само в другата България.
  • 8 555

    29 3 Отговор

    До коментар #6 от "тезо":

    Не улавяш ли тенденцията. Селото идва в гада, а пък гражданите им продават апартамент колкото струва тяхното село.Нищо че е затънал в кредити,взел е кола на лизинг и никога няма да е негова,продал е и нивите на цялата рода сега мисли дали да не продаде е къщата на баща си за да плати последната сметка на парното.Нямам нищо против ,братлета.Елате ще ви продам апартамента и ще си купя една махала от ваше село.Ще ви запазя една къща та като си дойдете на лято в село ще ви пусна да преспите без пари.ЩЕ СЕДНЕМ ПОД АСМАТА И ВИЕ ЩЕ МИ РАЗПРАВЯТЕ КОЛКО СТЕ УСПЕЛИ В ГРАДА И КОЛКО МОДЕРНО ЖИВЕЕТЕ.Аз ще ви слушам в захлас и ще изгарям от завист, пък накрая срам не срам ще ви помоля да видите дали не може и мен да уредите някак си.Вие ще отговорите ,че тая работа не е никак лесна,но ще помислите за "нещо".Докато вие мислите аз ще отида до курника ще си извадя 3 яйца,ще си откъсна два домата от градинката и ще си направя лек обяд .Ще ви поканя и вас,но вие разбира се сте отвикнали от тез просташки храни и ще ми заявите
    гордо,че пътьом ще спрете в някой модерен ресторант и ще хапнити по един бургер.Аз разбира се няма да мигна цяла нощ от завист......

    Коментиран от #19

  • 9 Дани

    13 4 Отговор
    Немога да разбера защо всички се бутат в тези пренаселени катуни
  • 10 Обективно погледнато

    7 4 Отговор
    Милена Ви е написала кои са най предпочитаните квартали за живеене в БГ, вие спорите кое е по добро селото или града.
    Напълно съм съгласен с изложените данни в статията. Само за центъра е трябвало да конкретизира, че става въпрос за идеален център. Защото по Сливница, Лъвов мост и Ботев се въртят едни и същи апартаменти от 3-4 години.
  • 11 ГОСТ

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "тезо":

    Няма нищо по-страшно от селянин с претенции и пари, да!
    Регистраций е римски пъководец, сигурно! Научи се да пишеш.
    Предприемачите, които са ти презастроили квартала са ти съселяни. Тия, дето са им дали разрешения да строят са ти съселяни също.
  • 12 Грубиян

    4 4 Отговор
    София,,,квартали,,,апартаменти,,,OMG,,,кой и защо си помисли,че би могъл да ми замести морската панорама от всички етажи на къщата ми с най-мръсния град в България-София??? На кого му пука за класацията на клетките в тази далечна дестинация???
  • 13 Нип

    3 9 Отговор
    Внимание провинцялисти в атака
  • 14 dron

    15 2 Отговор
    Един пише ''регистраций'', друг пише ''провинциялисти''...те нв знам какви са - селяни, граждани...знам само че са неграмотни.
  • 15 Гост

    2 3 Отговор
    Македонците са си кръстили един квартал в Скопие "Дива населба" време е и в София да преименуват някой от кварталите с подобни имена.
  • 16 пича

    9 4 Отговор
    Най готин и търсен е Хаджи Димитър и не мога да разбера защо тичат в младост и тем подобни далечни квартали Хаджито е на 5-6 мин от софийския и сме тих спокоен и уреден квартал - няма пре застрояване има къде да се паркира има големи хранителни вериги в момента има и 5-6 нове блокове почти построени красиви и отдалечини един от друг - НЯКОЙ АКО ИМА НЕГАТИВИ ЗА ХАДЖИТО НЕКА СПОДЕЛИ -- забравих - достъпни цениии
  • 17 гощо

    3 5 Отговор
    А бе те ви отварят очите къде се търси и къде е инвестиция ако купиш вие пак почнахте селяни,граждани!!!!!! Тоя пък и той софиянец се писа от село редута,цепят дърва и печка палят още!!!!!! Аз съм израсъл в центъра и точно в сърцето на софия съм виждал страшни цървули и убитаци!!!!! НИКОЙ НИ МООО МЪ ВЪРНА НА СЕЛО!!!!!! Ясно,че това е девиза на новите софиянци,но да се надяваме,че ще се интегрират,цивилизоват и станат градски хора!!!!!
  • 18 Nasko

    9 4 Отговор
    Младост-желан квартал???Пари да ми дават няма там да живея!Искам сутрин да излезеш,или вечер да се прибереш в глупавия квартал.Три улици на кръст да те изведът към града,супер неуредено!
  • 19 Евала

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "555":

    Мнооооого добре казано.
    От известно време се замислям да последвам примера на мой другари и аз да бягам.
    ''Софето" стана най-голямото село.
    Вече не е за живот тук.
    Не е нормално от точка д до точка л 40 минути това е ад.
    Всякакви тАрикати и тарикатки с купени книжки с безбожна наглост напред.
    Има много читави хора в България, ни има и много от типа: нагоре лазим надоле ГАЗИМ.
    Хайде весели празници и малко уважение към другите.
  • 20 Софиянец кореняк

    6 7 Отговор
    Колко беше хубаво когато имаше жителство,от гарата ги връщаха понякога живея на Солунска
  • 21 Софиянец кореняк

    3 1 Отговор
    Сега е страшно ,този инж Иван Иванов, където е направил язовир Искър,та като пийнат Соф вода и забравят за нужниците