Last news in Fakti

30 Декември, 2016 17:19 2 145 0

Пазар, който се диктува от купувачите

  • аруба-
  • имоти-
  • търсене

Аруба и днес все още се опитва да излезе от имотната криза настъпила през 2008 г. За периода от тогава досега имотите на карибския остров са поевтинели между 15% и 40%. До края на 2015 г. темповете на възстановяване са били добри, но през отминаващата вече година те са се забавили. Причцините за това са няколко. На първо място рецесията в съседна Венецуела. Друга причина е отслабването на канадския долар. Фактор е и спечелването на президентските избори в САЩ от Доналд Тръпм.

Типичната къща на Аруба е на цена между 250 000 USD и 600 000 USD. В най-престижните райони стойността се движи в широкия диапазон от 900 000 USD до 9 млн. USD.

За чуждестранните купувачи най-атрактивна е северната част на острова. Интересът е предимно от граждани на САЩ и Венецуела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА