2 Януари, 2017 13:37 15 151 13

В Русия паркоместата стават недвижими имоти

  • русия-
  • паркомясто-
  • закон-
  • собственост

Влезлият в сила от 1 януари 2017 г. нов федерален закон в Русия превръща паркоместата в недвижими имоти. Това дава право на притежателите им официално да станат собственици на този тип имоти, респективно законно да ги продават, купуват и даряват.

Нововъведението касае само тези обекти, които са разположени в или непосредствено до сградите и не се отнасят за паркоместа разположени в дворове. В Закона е записано, че тези обекти могат да нямат стени, но границите им трябва да са описани и вписани в кадастралната карта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сноудън

    22 11 Отговор
    От 2017 година всеки новоподаден автомобил трябва да бъде оборудван със система за бедствие SOS която свърва автомвтично пострадал в ПТП атомобил с телефон 112 чрез руската спътникова система глонас, Пожарна и Бърза помощ се информират автоматично!
    Баба Меркел, Обама и остснслите от групата на "Шаро" със санкциите ще трябва да си заку руската системка ако искат да продълават да продават нови коли в Русия!
    Путин закъсня с този стандартз за сигурност аналогичен на фитосанитарния за хранителни продикти, трябваше по-рано да ги удари през пръстите!

    Коментиран от #6

  • 2 Ангелов

    10 2 Отговор
    Не зная как стои въпроса със смисъла от автоматично свързване с МВР следствие катастрофа, но мисля, че за България това е безмислено, тъй като времето за реакция на органите за сигурност там е необяснимо дълго. Единствената логична реакция в този случай е да се вземе такси или дано някой склони да помогне...
  • 3 Ангелов

    5 6 Отговор
    Не е известна причината, поради която се "открива Америка" със съобщението, че в Русия паркоместата се считат за недвижима собственост. Това със сигурност важи за всички страни по света. Какъв е "факта" тук никой не знае.
  • 4 Володя Руснака

    9 8 Отговор
    Снимката е типична гледка от Русия
  • 5 Край

    17 3 Отговор
    Само да ви кажа че българското законодателство не регламентира "паркомястото" и ако си купите такова - не е много ясно какво сте си купили. 240 те Лъчо мозъковци нямат време да си занимават с нашите "глупости".

    Коментиран от #8

  • 6 тони

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "Сноудън":

    ако спрат да продават европейски, корейски и японски автомобили в русия какво ще карат? лада калина ли?

    пс няма как да се свърже с 112 чрез глонасс, най-вероятно се има предвид, че трябва колата да вземе текущите си координати чрез глонасс и да ги предаде чрез някаква друга система, например GSM мрежа.
  • 7 ИЗВЪН

    4 2 Отговор
    Поздрави за информацията, поднесена ни от " Сноудън".
    Аз лично не си позволявам да драскам из форумите, ако няма какво да кажа.
    Уважавам, всеки който с коментара си дава (понякога) по-интересна информация от самата статия. Всъщност струва ми се това е и причината в подобни сайтове да се дава възможност за коментар/и.
    ЧНГ !
  • 8 Джими

    1 6 Отговор

    До коментар #5 от "Край":

    Напротив в България ако имаш парко мястото е описано в нотариалния акт на имота ти никой не може да го пипне.Имаш право да го преотстъпва, даваш под наем и каквото ти дойде на ум.

    Коментиран от #10

  • 9 Киро

    5 0 Отговор
    Паричките на правителството свършиха и почнаха да продават места по улиците...

    Жалка работа.
  • 10 mediator37

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Джими":

    Иптян тъй не е уа , другарю.
    В България паркомясто като обект на правото на собственост няма. Обектите на правото на собственост са изчерпателно изброени в Закона за кадастъра и имотния регистър (ЗКИР). От първо лице ти казвам, че купих 2007г. паркомясто, за което впоследствие кадастъра отказа да ми издаде скица. Няма скица- няма имот. Ерго- набутвация. Това , обаче, не пречи на Дирекция "МДТ" към общината да ми събират 120 лв. данък като за недвижим имот. Казано по друг начин, според кадастъра нямам имот, но според данъчна служба на общината плащам, като да имам.
    Кога ще ги стигнем руснаците?!!
  • 11 ььь

    1 0 Отговор
    E, как пък ги удря през пръстите?
    С някакъв чип за 10-15 долара, дето и руските производители ще трябва да го слагат?
    Каква руска системка ще трябвало да си закупят?
  • 12 тонитов

    2 0 Отговор
    По-точно в Москва и Петербург, то другаде коли няма, но как ще стане като руснак пари за собственост никога не е давал, не, че е имал.
  • 13 миниелектро

    1 0 Отговор
    Батко Сноудън,благодаря ти че ни отваряш очите! Какво щяхме да правим без теб не знам!!!Направо се замислям дали да не емигрирам в Русия?! Ама и консерви ще ми трябват,тя се усложни работата...