11 Януари, 2017 06:16 6 996 14

Ремонтът на НДК изведнъж стана 35 млн. лв.

  • ндк-
  • ремонт
Ремонтът на НДК изведнъж стана 35 млн. лв. - 1

Средствата, които ще бъдат нужни за ремонта на НДК за предстоящото българско европредседателство, изненадващо станаха 35 млн. лв. Това се разбра по време на откриването на изложбата "НДК-Артефакти", пише вестник "Сега". В сградата ще се провеждат заседанията, официалните срещи и пресконференциите на лидерите на съюза в рамките на шест месеца. Първоначално се очакваше ремонтът да струва 17 млн. лв., и тези пари бяха отпуснати от МС. В края на м.г. сумата набъбна до 20 млн. лв., а в началото на тази вече е с 15 млн. лв. повече.

В края на ноември м.г. директорът на НДК Мирослав Боршош заяви, че все още има много неизвестни около ремонта - например какво ще "излезе" от стените и таваните при събарянето им, тъй като от повече от 30 г. никой не ги е поддържал. Затова той ще продължи да преговаря с правителството за отпускането на допълнително пари.

Вчера Боршош обясни, че до момента са преведени 17 млн. лв., а останалите трябва да бъдат изплатени от държавата до началото на март. Близо 3.9 млн. вече са похарчени за премахването ненужни предмети, ламперии, настилки, част от тях превърнали се в "артефактите", изложени във фоайето на НДК. Закупена е и конферентна техника по стандартите, изисквани от Брюксел, която е струвала 4 млн. лв. Още 20 дни ще се уточнява точната сума, която ще е необходима за системата за сигурност на НДК.

Боршош изрази притеснение, че България все още не е готова за председателството на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. "В момента сме на ръба. В момента сме във фаза, в която ние от екипа на НДК се притесняваме за българското председателство", каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    45 3 Отговор
    След ремонта ще има нов новобогаташ!!!! Или някой от досегашните крадци ще се замогне още повече!!!!
  • 2 Хайко

    38 3 Отговор
    Това за мен е чисто изнудване.
    Да не говорим че доста голяма част от НДК е буквално разпродадена и това по времето на ГЕРБ!!
    А се говори и че въпросният господин е любовник на Бъчварова.
    Е*ахти краденето пада в тази държава...не е истина просто...
  • 3 Гого

    35 2 Отговор
    То така и сумите за ремонтите на пътища набъбват за справка в Холандия цена за изграждане на километър отсечка 6,5 милиона евро при нас 60 милиона евро. Като сметнем че там заплатите са в пъти по високи и не се спестяват материали като при нас а после два три пъти се ремонтира докато се пусне.
  • 4 име на гост

    31 1 Отговор
    Гепи се като за последно! Реално държавата я има само за шепа "хора". Останалите сме данакоплаттци без права, само със задължения. И после се чудите защо нормалните избират терминал 2. Първото дете на 2017 е циганче! Това нищо ли не ви говори. Опростен и скапан генетичен материал, лесно и корумпирано управление. Прост народ, слаба държава е казал поета!

    Коментиран от #7

  • 5 Ранко

    32 0 Отговор
    Това е ГЕРБ.Най крадливата партия,с най-много богаташи.На следващите избори гледайте да ги изберете отново,за да ви съдерат и кожите от гърба,за да ги дадат на техните си хора.
  • 6 тошибиян

    13 2 Отговор
    ГА ВИ СА ГОВОРЕШЕ НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТИКВАТА ПИЩЕХТЕ БОЙКО БОЙКО БОЙКО НЕ НА ОРЕХОВСКИ ТОЙ ШЕ НИ ОПРАЙ Е ДА ОПРАВИ ВИ ТАКА 4Е АБОРТ ШЕ ПРАЙТЕ.... 35 000 000 И НЕ СА ЗНАЕ ДАЛИ ШЕ СТИГНАТ ХАХАХМОЖЕ И КАТ ТРЪГНЕ РЕМОНТ И НЕ ОСТАНЕ ВРЕМЕ ДО ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО СУМАТА ДА СТАНЕ И 100 000 000 ПОРАДИ ВЪЗНИКАНЛИ НЕПРЕДВИДЕНИ СИТУАЦИЙ ХАХАХ ТОЛКО ПАРИСА ОТПУСКАТ И КРАДАТ НО ЗА РАБОТНИЦИТЕ ЩЕ ИМА 800 ПАРИ И ШЕ БА4КАТ ПУМАЦИ ОТ КЪРЖАЛИ И ОКОЛНОСТИТЕ ДЕТО ЗА ТЕХ ТЕЗ ПАРИ СА НЕЩО ОГРОМНО И КРАДЦИТЕ БОГОПОМАЗАНИ ШЕ ТАНЦУВАТ И ШЕ ЛАПАТ МИЛИОНИТЕ А БАЛАМИТЕ ШЕ ПЛЕСКАТ ЗАМАЗКИТЕ ЗА 15 ЕВРО НЕСКА
  • 7 гост

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "име на гост":

    то не само, че е циганче, ами родителите му на 13г-15г., искат пари от държавата за бебето, искат подаръци и жилище да им дадяли. Ей така, раждаш и вече ти се полага всичко, за което българите се блъскат и работят цял живот.
    За ремонтите, това е дойната крава на държавата. Имам хиляди случаи в които офертата, която печели е ниска, нереална, и след това пораства 2,3 пъти над нормалните и реални оферти. Но държавните органи нали са корумпирани, одобряват всички анекси и раздават парите ни. В частния бизнес ако дадеш някаква оферта и излезе, че трява да инвестираш повече работни часове от предвиденото, то тези часове са си за сметка на изпълнителя, другата страна не ги плаща, освен ако не се дължи на промяна на първоначалните условия и обеми работа. След като нищо не е променяно от страна на НДК, то не трябва да се плаща повече от 17млн. да са си направили оценката както трябва. Затова има консултантски фирми, за да са точни оценките и ако не са, то те да носят вина, не поръчителя.
  • 8 незнайко

    5 0 Отговор
    Бездънната яма е отворена. Който влезе в нея ще спечели. ОТЧЕТ НА НИКОГО НЯМА ДА БЪДЕ ДАДЕН.
  • 9 brk

    4 0 Отговор
    да се прекръсти от НДК на НЧД - национална черна дупка......всичко потъва вътре
  • 10 1234

    6 0 Отговор
    И какво още трябва да се случи за да се събудим мили Българи? Крадат ни по всяко време и по всички възможни начини и ние продължаваме да участваме в собственото си унищожение ! 35 милиона за ремонт, кой ги изчисли , кой ще ремонтира , какво ще се ремонтира , кой ще следи за разходите , кой ,кой, кой,? Закупена е конферентна техника по стандартните изисквания на Брюксел. Браво и сигурно е издействана от Кристалина Георгиева . Приходите от ползването на НДК нима не са достатъчни за осъществяване на този ремонт? Не искам никого да засегна , но на това му се казва ганювщина, изгониха близките ни по чужбина, откраднаха спестяванията ни от банките ,карат ни да работим за жълти стотинки, лишават ни от пенсии, разбиха ни икономиката и какво ли не с една дума ни направеха роби в собствената ни страна , и ние продължаваме да спим , да ние сладък съня!
  • 11 Тошибиян

    3 4 Отговор
    Живков ви каза ще ме търсите но няма да ме намерите и след моята оставка не знаете какво ви очаква и какво ще ви се случи..и тогава цирикахте 45 годин стигат времето е наше...е сърбаите си пумията
  • 12 Тошибиян

    1 0 Отговор
    В ключови моменти стадото е спало нова което става в момента е следствие на това и нема връщане
  • 13 Роси

    1 0 Отговор
    Галчевите?Малеееееее....
  • 14 Barzaka

    0 0 Отговор
    Ku4e vla4i rejs: piramidi,faraoni I balatzi za millioni,hej..drugarju,ti kakvo re6il si s 4uka,s toja Triassjak I iskri...I kakto e kazal Baj To6o:neka ni e 4estita,Novata 2017godina.skapi saote4estvenitzi...kakvi ti,35mio.lv.,Te,za 26god.otkradnaha 135miliarda,ta kakvo sa tuk,tija 35mio..neka ni e,HAK...