Last news in Fakti

13 Януари, 2017 10:37 5 824 4

Колко струва турско гражданство

  • имот-
  • покупка-
  • гражданство-
  • турция

Съгласно промените в Закона за гражданство, чужденец може да вземе турски паспорт в случай, че инвестира не по-малко от 1 млн. USD в недвижими имоти на територията на южната ни съседка. Ограничението е купувачите да не продават имота в течение на три години след придобиването му. В категорията на тези, които могат да получат турски паспорт, влизат и предприемачите, решили да вложат минимум 2 млн. USD в производство на територията на страната.

Третият вариант за получаване на турски паспорт е разкриване на депозит на стойност минимум 3 млн. USD в турска банка или покупка на държавни облигации на същата сума при условие, активите не се продават до три години след покупката им.

И накрая, собственици на турски паспорт могат да станат чужденци, които разкриват на територията на страната не по-малко от 100 работни места.

Инициативата за получаване на гражданство срещу покупка на недвижим имот в Турция датира още от 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    18 13 Отговор
    Хаха, имате предвид колко плаща Турция, за да станете неин гражданин ли?

    Щото не виждам някой нормален да ходи да се бута за турски паспорт!
  • 2 681 БЪЛГАРИЯ

    23 15 Отговор
    На кой му трябва турскоцигански паспорт А ? НА НИКОЙ !
  • 3 Тошибиян

    15 21 Отговор
    В турция е много по хубаво от бугаристан
  • 4 мето

    15 9 Отговор
    Не се отнася до тошибиян щото той явно знае как стоят нещата а за по долу коментиращите които явно гледат само бтв новините драги ми да в турция наистина стават атентати но ако знаете социалната им система вие самите ще се натискате за турско гражданство