1 900 2

Какъв имот си купи създателят на Amazon

Милена Богданова

Създателят и генерален директор на компанията Amazon – Джеф Безос, си купи най-голямата къща във Вашингтон. Новата придобивка струва 23 млн. USD. Имотът представлява две сгради с историческа стойност с обща разгъната застроена площ от 2500 кв.м., в които по-рано се е намирал Музеят на текстила. Компанията, която е купила имотите на 21 октомври 2016 г., е собственост на Безос.

Къщите от червена тухла се намират в луксозния квартал Калорама, само на няколко минути от къщата на Иванка Тръмп. В близост се намира и къщата на семейство Обама.

Имотът разполага с 10 спални, 14 бани и 11 камини. И двете сгради са построени в началото на ХХ в. Едното от тях е купено през 1912 г. от магнат в дърводобивната промишленост и колекционер на текстилни изделия Джордж Хюит Майерс. Той е събрал огромна колекция от текстилни изделия от Източна Азия, Близкия Изток и Северна Африка. За да може да събере всичко е купил и съседната сграда, която превръща в частен музей. Той е действал до 2013 г., когато музеят се мести, а двете сгради са обявени за продажба чрез компанията Coldwell Banker.

През 2015 г. имотът намира купувач срещу 19 млн. USD, но се връща отново на пазара година по-късно срещу сумата от 22 млн. USD. Безос решава да плати за двете къщи с 1 млн. USD повече.


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Богданова
    Отговор
    1 08:01  17.01.17
    Аз кати си купих панелката в Обеля за мен никой не писа.
  • 2 15:16  17.01.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай