Last news in Fakti

17 Януари, 2017 10:37 3 507 1

Липсата на жилища изстрелва цените нагоре

  • швеция-
  • жилища-
  • цени

Със 7% са поскъпнали цените на жилищата в Швеция към декември 2016 г. на годишна база, сочат данните на Асоциацията на брокерите Svensk Maklarstatistik. При къщите увеличението е 9%.

Продължаващият от края на 90-те години непрекъснат ръст в цените на недвижимите имоти, доведе до това, че равнището на задлъжнялост на гражданите в страната е едно от най-високите в Европа.

Една от основните мерки за охлаждане на пазара, които държавата предприе през 2016 г. беше удължаване срока на връщане на ипотечния заем в рамките до 105 години. Досега беше нормално в скандинавската страна кредитът да се изплаща от едно-две поколения след този, който е теглил кредита.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    21 0 Отговор
    Ей, голяма пропаганда се прави в тоя сайт за имотите :)
    Не е случайно, че заглавието пропуска най-важния факта - а именно, че става дума за Швеция, а не са София. Повечето от хората ще прочетат само заглавието и някъде на заден план в главите им ще остане, че жилищата поскъпват.