2 320 1

Спасяват имоти за милиони

Милена Богданова

На свое извънредно заседание Общински съвет – Велинград взе решения, свързани с преобразуването на множество общински парцели от частна в публична общинска собственост.

Две от трите точки, които бяха разглеждани, са свързани с предложения за преобразуването на общинска собственост. Извънредната сесия е продиктувана от превантивни действия, свързани със защитата на общинската собственост и общественият интерес на гражданите.

Предложението, което е идея на кмета д-р Костадин Коев, беше представено пред общинските съветници, като защитна мярка по отношение на наложените запори от страна на сметопочистващата фирма „Еко -Титан“, с която община Велинград е в съдебни процедури. Запазването на общинската собственост от посегателства и бъдещо обезпечение по запорите наложени от „Еко -Титан“, беше гласувано единодушно от всички общински съветници, присъствали на извънредното заседание. Решението на общинските съветници, на практика защити от смяна на собствеността над 100 сгради и парцели в общината.

По точка втора от извънредното заседание,общинските съветници преобразуваха и обособените части общинска собственост от бившата дискотека “Пикадили“.Взетите решения са с една основна цел- запазване на общинската собственост .

Пазарджик / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • nik
    Отговор
    1 19:26  19.01.17
    Правилно

Напиши коментар:


Публикувай