20 Януари, 2017 06:23 12 128 17

Над 80 съдебни дела за 3.8 млн. EUR

  • техномаркет-
  • глориент инвестмънт-
  • магазин-
  • спор

Битката между веригата магазини „Техномаркет” и „Глориент инвестмънт БГ”, която датира от близо 8 месеца едва ли ще бъде разрешена в близките няколко години. Двете компании са завели общо над 80 дела за близо 3.8 млн. EUR. Началото на спора е поставено в началото на 2016 г., когато веригата магазини за техника прекратява да плаща наема на 14-те обекта, които ползва и които са собственост на „Глориент инвестмънт БГ”. През юни 2016 г. „Техномаркет” заявява, че не дължи наеми, защото е собственик на обектите, независимо че ги е ползвал като наемател близо 10 години и завежда дела срещу „Глориент инвестмънт БГ” за нищожност на нотариалните актове за собственост.

Към момента „Техномаркет” продължава да не плаща наем на компанията собственик на имотите, които са почти 100 000 кв.м търговска площ. Това обаче не е единствената загуба, която компанията собственик претърпява. „Глориент инвестмънт БГ” плаща данъци, такси и сметки за ток, тъй като въпросните площи се експлоатират. Единственото, което до момента компанията собственик е успяла ефективно да си вземе, са 800 000 лв. за наем. Сумата от

„„Техномаркет” продължават да ползват имотите без да плащат нищо и ние претендираме обезщетение за ползване на недвижим имот без правно основание. Те в момента са там при прекратен договор. Има констативни протоколи, с които отказват да напуснат и в момента сме запорирали сметки за 12 от обектите за размера на обезщетенията от месец май 2016 г. до днешна дата”, обясниха от потърпевшата компания.

Интересно е да се отбележи, че според „Техномаркет” нотариалните актове за собственост на обектите от „Глориент инвестмънт БГ” са нищожни, поради „Накърняване на добрите нрави”, като дори не се предявяват искове за собственост. Това означава, че дори някой съд да обяви нотариалните актове за нищожни, това няма да направи „Техномаркет” техни собственици.

Друг факт, който прави впечатление е, че „Техномаркет” завежда исковете си в Пловдивския окръжен съд, независимо че имотите се намират в други градове. Седалищата и на двете фирми са в София, но дори и за имотите в столицата исковете са подадени в Пловдив.

До момента няма приключено нито едно дело. В най-напреднала фаза са тези за магазините в Севлиево, Русе, Кърджали и Пазарджик. На първа инстанция те са спечели от „Глориент инвестмънт БГ”, но се обжалват от другата страна по делата.

„Бавенето на топката” от страна на „Техномаркет” е и че подава иск за един обект, оттегля го след време и после отново го подава в съда. Друг трик, който от веригата магазини за техника прилагат е, че предявяват искове за имоти, продадени на трети лица и не са собственост на „Глориент инвестмънт БГ”. По-конкретно става дума за имоти в Бургас, Божурище, Бургас и Сандански.

Тези и редица други нелоялни бизнес практики се използват от „Техномаркет” с цел хем да ползват въпросните имоти, хем да не плащат наем, както и режийни разходи, такси и данъци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Анкета

Колко пари бихте отделили за покупката на ваканционен имот на българското Черноморие


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    18 0 Отговор
    .аси наглеците даже искат да им вземат тяхното е време е с тези тъпи закони да се махнат как така ще взимаш нещо което не е твое под предтекст ако ще да е
  • 2 Симеон Тасев

    8 1 Отговор
  • 3 гощо

    42 0 Отговор
    Спират тока и всичко приключва!!!
  • 4 ГоУст

    21 0 Отговор
    Егати наглите к....лдаци.
  • 5 АЗ С ДЪЛГОТО ИМЕ

    24 0 Отговор
    САМО РАЗСТРЕЛ ЗА ТАКИВА!
  • 6 Гого

    30 0 Отговор
    Номерата на Пеевски няма спор!
  • 7 Спас

    31 0 Отговор
    Как може някой да оспорва истински нотариален акт?
    Все едно наемателят ми да каже, че апартаментът не е мой, така ли?
    Пълна простотия!
  • 8 бббббб

    22 0 Отговор
    Законотворците от парламента сътворяват вратички за тях , техните сателити и т.н. инвеститори!!!А,нормалните хора да го ду.ат.

    Коментиран от #9

  • 9 ккк

    17 1 Отговор

    До коментар #8 от "бббббб":

    Деца, не се палете с разсъждения, защото в текста е спестено, че Пеевски е собственик на веригата. Не почвайте пак с лайшките коментари тип Радев пред Йотова
  • 10 sergo

    17 0 Отговор
    Уважаеми съграждани, моля посочете поне едно нещо до което "КОЙ" не се е докоснал е не оправил (откраднал) в техен интерес, но докато прокуратурата и съда са техни, ние ще продължим да ставаме свидетели на още такива безсрамни по скоро безочливи действи
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 изрязан

    19 0 Отговор
    Това е в стила на "ТЕХНОМАРКЕТ". Аз и още 6 мой колеги не си взехме заплатите за 4 месеца, а след като си потърсихме правата ние бяхме "дисциплинарно уволнени" и подведени под съдебна отговорност. В иска им те претендираха за НЕЛОЯЛНОСТ и НЕКОРЕКТНОСТ и настояваха да им бъдат заплатени 10 000лв. за нанесени загуби. Но благодарение на Софийски районен съд тази абсурдна ситуация завърши в наша полза, но пари и не видяхме.
  • 13 чавдар

    18 2 Отговор
    дебелия не обича да плаща
  • 14 Ганьо

    10 0 Отговор
    Какъв разстрел бе, нали знаете, че Техномаркет е собственост на Пеевски! се ненаяде, братче...
  • 15 Митака

    12 0 Отговор
    Накрая като загуби, ще се окаже че вече е фалирал и ще пият една вода наемодателите и край.....
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 свинария

    2 1 Отговор
    Вече всичко плува в лой в тая държава, вода поне да беше да има надежда за давещите се, ама не то лой, лой лой.... !!!