993 0

Къде се развива пазарът на търговски имоти

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

За периода януари септември 2016 г. Ню Йорк е градът, в който са направени най-много инвестиции в търговски имоти. Второто място е за Лондон, а третата позиция е за Лос Анжелис. Специално за Световния икономически форум в Давос, анализаторите на консултантската компания JLL подготвиха традиционното изследване за преките инвестиции в търговски имоти. Независимо от икономическата нестабилност предизвикана от усложнената геополитическа обстановка, активността на предприемачите, желаещи да вложат средства в сектора, остава висока. От 650 млрд. USD през 2016 г. инвестициите в бизнес имоти ще се увеличат до 700 млрд. USD прогнозират от JLL, като по този начин ще се възстановят до нивата през 2014-2015 г.

Основният инвестиционен пазар при търговските имоти е този на САЩ. Именно там са разположени 16 от 30-те градове по обем на преките инвестиции в сектора на търговските имоти.

За втора поредна година класацията се оглавява от Ню Йорк. За периода януари-септември там са вложени 33.1 млрд. USD. Обемът са инвестиционни транзакции два пъти надвишава показателите за Лондон, който остава на второ място в класацията. Бронзовият медал е за Лос Анжелис. Там вложенията в търговски имоти отчете ръст от 22%, като достигна до 15.7 млрд. USD. Така градът успя да изпревари Париж и Токио, които са съответно на четвърта и пета позиция в класацията.

Независимо от с адът в броя на реализираните сделки Вашингтон и Чикаго запазват миналогодишните си позиции, съответно на шесто и осмо място. Сан Франциско обаче е извън ТОП 10, тъй като там се отчита спад от 46% на инвестициите в бизнес имоти.

град
1 Ню Йорк
2 Лондон
3 Лос Анжелис
4 Париж
5 Токио
6 Вашингтон
7 Сеул
8 Чикаго
9 Хонконг
10 СингапурНапиши коментар:


Публикувай