4 579 4

Стойкова: По-трудно ще се продава „на зелено” (ВИДЕО)

Стойкова: По-трудно ще се продава „на зелено” (ВИДЕО)
Снимка: М. Богданова
Милена Богданова

По-трудно ще се продава „на зелено”, тъй като вече на пазара има доста проекти, които са започнати, в напреднал етап на строителство са и съответно купувачите ще намират разнообразни решения, е мнението на Полина Стойкова, изпълнителен директор на агенция Bulgarian Properties. В интервю за Факти.бг, тя заяви, че е нормално темпът на поскъпване на жилища да се забави, тъй като бързото нарастване, на което станахме свидетели през миналата година, е в резултат на факта, че пазарът дълго време беше подтиснат от една страна, а от друга страна налице бяха редица положителни фактори. „В момента и търсенето, и предлагането започна вече да се уравновесява. Идеалното търсене, което имат купувачите, е ново строителство в престижните или предпочитани квартали и на добра цена. Вече почти няма цени от 50 000 EUR за жилище ново строителство”, допълва Стойкова.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Специалист
  Отговор
  1 15:19  27.01.17
  Отново е снимана сградата до НДК! Това недуразумение се строи вече n- на брой години. НИКМИ си мислят, че като сложиха логото на ДЗИ и Банката дала кредита всичко ще се оправи само. Това, че част от сградата е обечена в стъкла не я прави завършена, до АКТ 16 има най-малко още 2 години сериозно строителство отвътре! Кото гледаме всички с какви темпове се движат нещата, към 2020 година може и да режат лентата. Да му мисли този, който е инвестирал... На зелено вече никой не купува!!! Който плаща, той поръчва музиката!
 • nkavrakov
  Отговор
  2 16:51  27.01.17
  Преди няколко месеца се изтрепваха да пишат как хората купували като луди на зелено сега ,щяло по трудно да става. Съветвам всички с планове да купуват жилища да се оттеглят като купувачи да им се дръпнат стремежите за поскъпване на брокерите и банките
 • Умен
  Отговор
  3 17:36  29.01.17
  При покупка на зелено брокерите остават на сухо тъй като много често се контактува директно с инвеститора. Моето наблюдение е, че става по-лесно, а не по-трудно. Има инвеститори, които вземат вече 90% процента чак след акт 16 т.е. много по-лесно и изгодно, ако си с кредит.
 • nkavrakov
  Отговор
  4 10:18  30.01.17
  Ако някой е решил да купува имотт в София хубаво да си помисли дали ще купува на тези цени. Липсата на купувачи изстрелва цените само в една посока и тя е само надолу. Тук не става въпрос дали има смисъл да живеете в столицата а дали има смисъл да купувате на тези завишени цени. Така както и продавачите задържат продажбите и брокерите надуват цената мисля че е съвсем редно и купувачите да се оттеглят от пазара. След като няма пари ,брокерите и продавачите ще се освестят малко.

Напиши коментар:


Публикувай