3 240 0

Кой, къде и какъв имот да купува

Снимка: М. Богданова ©
Снимка: М. Богданова ©
Милена Богданова

По-голямата част от купувачите на ваканционни имоти вече са българи. Оказва се обаче, че малка част от тях планират през тази година да купят подобен тип имот на Черноморието, сочи анкета на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg.

Очаква се през тази година да се активизира сегментът на луксозни имоти. Броят на купувачите нараства, но не и този на предлаганите апартаменти, посочват специалисти. За тези, които са решили да вложат парите си в недвижимости извън България, е добре да се насочат към Берлин, Лондон, Виена, Стокхолм, Хелзинки и Люксембург.

Българинът няма пари за ваканционен имот

Половината от участниците в анкетата на Факти.бг дали биха си купили ваканционен имот на българското Черноморие, отговарят, че нямат пари за подобна придобивка.

ОЩЕ

Нови тенденции в луксозния сегмент

Активизиране на пазара на наеми в луксозния сегмент се очаква през тази година. Относно цените на елитните имоти няма да се отчете съществена промяна, поради големия обем започнато ново строителство, смятат анализатори.

ОЩЕ

Къде да купувате имоти през 2017 г. (ЧАСТ II)

Тези, които се страхуват да рискуват и предпочитат стабилни и дългосрочни вложения, е добре да инвестират в имоти на сигурни пазари. По време на кризата цените на недвижимостите не падаха стремително или жилищата се обезцениха незначително в шест европейски града: Берлин, Лондон, Виена, Стокхолм, Хелзинки и Люксембург.

ОЩЕ

Кое повишава двойно цената на жилището

Първото, а и често единственото, което правят собствениците на жилища, решили да продадат имота си, е да го ремонтират. Оказва се, обаче че все по-голяма тежест за повишаване стойността на имота има общото състояние на сградата, в която се намира той и качеството на строеж.

ОЩЕ

Стойкова: По-трудно ще се продава „на зелено” (ВИДЕО)

По-трудно ще се продава „на зелено”, тъй като вече на пазара има доста проекти, които са започнати, в напреднал етап на строителство са и съответно купувачите ще намират разнообразни решения, е мнението на Полина Стойкова, изпълнителен директор на агенция Bulgarian Properties.

ОЩЕАнкета

С каква цел бихте купили жилище през 2017 г.

Напиши коментар:


Публикувай