2 077 1

Неизяснен статут на атрактивни имоти

Милена Богданова

Разрешаването на статута на северните районите намиращи се около охраняемата зона на летище София беше една от основните дискутирани теми на днешната среща между министъра на транспорта информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев и представители на Асоциацията на българските авиокомпании. Според последните при част от имотите има все още неизяснена собственост и ясно разделение, липсват улици и инфраструктура. Това не дава възможност там да се насърчават дългосрочните инвестиции, в областта на ремонтната дейност и техническа поддръжка на самолети.

Сегментът „парцели” на пазара на недвижими имоти продължава в района на летище „София” ще продължи да е активен и през тази година, коментират анализатори. Редица предприемачи разпознават в него възможността да инвестиции от типа строителството по поръчка (build-to-suit). Сред примерите за подобни сделки е бъдещият хъб на DHL в района на столичния аеропорт, който ще бъде изграден на терен на "България Ер Мейнтенанс".

На срещата е обсъдено и създаването на стратегия, която да дава основните насоки за развитието на авиацията. Министър Алексиев е поел ангажимент за разрешаване на проблемите.

Какво се предлага в района на летище „София”

Близо 100 са парцелите, които се оферират около софийското летище, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. Преобладаващата част от терените са с големина над 1500 кв.м. Цените започват от 150 000 EUR. Най-скъпият, респективно най-големият имот е УПИ с площ 93 741 кв.м. без ток и вода, но с лице на Околовръстен път. Офертната цена е 8 436 690 EUR.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • бббббб
    Отговор
    1 08:03  03.02.17
    Когато ,трябва да се направи далавера с имоти същите стават с неизяснен статут!

Напиши коментар:


Публикувай