4 075 0

Съдбата на имотите от Олимпиада 2016

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

В Олимпийското селце в Рио де Жанейро, което приюти най-добрите спортисти и фенове на спорта през миналото лято, има 3604 жилища. Кметът на града Марсело Кривела, банката Caixa Econômica Federal и строителната компания Carvalho Hosken, се надяват в скоро време да намерят собственици на въпросните имоти.

В момента общинските власти водят преговори с банката и строителната фирма за продажбата на жилищата, които се намират в седемте 17-етажни сгради. Появи се информация, че кметът Кривела, вече е сключил договор с Caixa Econômica Federal, в който са посочени условията за ипотечно кредитиране, при които държавни и общински служители, както и служители на морския флот могат да купят въпросните недвижимости. Предполага се, че те ще могат да ползват преференциални лихви.

Цените на въпросните жилища ще бъдат малко под средните пазарни стойности. Апартамент с една или две спални ще се търгува срещу 2200 EUR/кв.м., а с три и четири – 2500 EUR/кв.м. За сравнение, в най-скъпите квартали на Рио де Жанейро цената на квадратен метър жилищна площ надхвърля 5000 EUR.Напиши коментар:


Публикувай