Last news in Fakti

3 Февруари, 2017 12:47 4 473 0

Съдбата на имотите от Олимпиада 2016

  • рио де жанейро-
  • олимпиада-
  • селце-
  • жилища
Съдбата на имотите от Олимпиада 2016 - 1
Снимка: Shutterstock

В Олимпийското селце в Рио де Жанейро, което приюти най-добрите спортисти и фенове на спорта през миналото лято, има 3604 жилища. Кметът на града Марсело Кривела, банката Caixa Econômica Federal и строителната компания Carvalho Hosken, се надяват в скоро време да намерят собственици на въпросните имоти.

В момента общинските власти водят преговори с банката и строителната фирма за продажбата на жилищата, които се намират в седемте 17-етажни сгради. Появи се информация, че кметът Кривела, вече е сключил договор с Caixa Econômica Federal, в който са посочени условията за ипотечно кредитиране, при които държавни и общински служители, както и служители на морския флот могат да купят въпросните недвижимости. Предполага се, че те ще могат да ползват преференциални лихви.

Цените на въпросните жилища ще бъдат малко под средните пазарни стойности. Апартамент с една или две спални ще се търгува срещу 2200 EUR/кв.м., а с три и четири – 2500 EUR/кв.м. За сравнение, в най-скъпите квартали на Рио де Жанейро цената на квадратен метър жилищна площ надхвърля 5000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА