5 Февруари, 2017 10:37 14 850 0

Къде подаряват къщи и къде ще се строи в София

  • къща-
  • подарък-
  • инвестиции-
  • софия
Къде подаряват къщи и къде ще се строи в София - 1
Снимка: Shutterstock

Британски предприемач, който е започнал от нулата и не е забравил какво е бедността, реши да отдава безплатно под наем една от къщите си на бездомни хора. През седмицата стана ясно, че българска фолкзвезда, се опитва да се раздели с луксозния си апартамент в столичния квартал Бояна.

Важна новина за гражданите е, че Агенция по геодезия, картография и кадастър въведе нови електронни услуги, с което те ще могат да подават заявления за справки свързани с кадастър, възражения срещу приети и не влезли в сила кадастрални карти и други.

Богаташ подарява къщата си

Предприемачът Марк Робинсън предлага на тези, които нямат покрив над главата си, да живеят безплатно в четиристайния му апартамент, чиято цена е 141 300 EUR. На предприемача не му е чужда бедността, тъй като самият той в детството си е преспивал на пейка в парка. Случайно е успял да се захване с доходоносен бизнес, който бързо го изстрелял нагоре в кариерата.

ОЩЕ

Нови електронни услуги в кадастъра

Агенция по геодезия, картография и кадастър (АГКК) предоставя на гражданите нови електронни услуги чрез иновативния единен геопортал - Кадастрално-административна информационна система. Предимството за гражданите е, че вече могат да подават по-бързо и сигурно заявления за справки свързани с кадастър, Геокартфонд, правоспособност, възражения срещу приети и не влезли в сила кадастрални карти.

ОЩЕ

Българска фолкпевица продава жилището си

Известната певица Емануела е обявила за продажба апартамента си в Бояна. Тристайният имот е купен от певицата на „Пайнер” малко преди да им роди синът й, уточнява в-к „Телеграф”. Справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg показва, че имотът се намира в нова луксозна сграда.

ОЩЕ

Новите дестинации на инвеститорите

Интензивното развитие на София ще продължи и през следващите две-три години прогнозират анализатори. Един от сегментите, които ще се развиват през тази и следващите години, е този на офис имотите. Три са дестинациите, в които ще изникнат подобни комплекси, в които освен около 380 000 кв.м офис помещение, ще се предлагат и търговски и отчасти жилищни имоти.

ОЩЕ

Съдбата на имотите от Олимпиада 2016

В Олимпийското селце в Рио де Жанейро, което приюти най-добрите спортисти и фенове на спорта през миналото лято, има 3604 жилища. Кметът на града Марсело Кривела, банката Caixa Econômica Federal и строителната компания Carvalho Hosken, се надяват в скоро време да намерят собственици на въпросните имоти.

ОЩЕ


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА