Last news in Fakti

8 Февруари, 2017 21:03 11 341 3

Най-скъпите швейцарски градове

  • швейцария-
  • цени-
  • град
Най-скъпите швейцарски градове - 1
Снимка: Shutterstock

Швейцария безспорно е една от най-скъпите държави не само в Европа, но и в целия свят. Кой град обаче води класацията по най-високи цени? С отговора на този въпрос са се заели от компанията Engel & Völkers. Анализаторите й са поставили на челна позиция Женева. Там се наблюдава силен интерес към недвижимите имоти от страна на чуждестранни инвеститори. Повечето от тях са такива, които са успели да си намерят работа в банковия сектор или международни организации. 40% от купувачите не са швейцарци. Цената на квадратен метър жилищна площ в Женева е ... 70 800 USD. „Най-скъпите имоти са разположени в стария град. На улица Rue des Granges стойността е 70 800 USD/кв.м.”, казва Мари-Шатнал фон Бюрен, представител на Engel & Völkers.

Покрайнините на Женева, като например Колони и Белвю, също са много популярни сред чужденците. В Колони цената е 45 500 USD/кв.м., а в Белвю – 35 400 USD/кв.м. Най-голям интерес от купувачите има за къщи с басейни, разположени в близост до езерото.

Втори в класацията е Цюрих. Там цената е 35 400 USD/кв.м., а делът на чуждестранните купувачи е 25%. Най-активни на пазара са германците, французите и британците.

На трето място е Цуг с максимална цена от 30 300 USD/кв.м. Градът може да се похвали с „привлекателни” данъчни ставки и добра транспортна инфраструктура. Близо 70% от купувачите са швейцарци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Самолиот

    2 2 Отговор
    Нас кво ни интересува.. имат пари купуват си хората в богатите държави и какво.
  • 2 Гол Тупан

    1 0 Отговор
    И тоя балон скоро ще се спука! Женева е на границата с Франция , но там цените са доста по- ниски от швейцарските. Високите заплати и високите швейцарски цени поможават драстично конкурентноспособността. Милионерите стават все по- практични и все по- рядко си купуват женевските прочути марки часовници. Добре , че в последно време руските милионери поддържат парата в локомотива Швейцария, та свирката все още свири, но до кога???
  • 3 Bern

    2 0 Отговор
    65 квадрата по 30 000 зелени - да имах там леля без наследници, ето как се печели реално джакпот в живота. 2-3 милиона и тук си оправям поколението до 9-то коляно.
    ПП ама нито имам леля там, нито поколение, тоест гроздето е кисело.
    :)