Last news in Fakti

7 Март, 2017 18:53 2 609 2

Проблемите около новата сграда на СРС продължават

  • сграда-
  • срс-
  • преместване
Проблемите около новата сграда на СРС продължават - 1
Снимка: М. Богданова ©

Основните проблеми към настоящия момент на новата сграда на Софийския районен съд в София на бул. „Скобелев” са свързани с осигуряване на подход за обществен достъп на граждани към централния вход на сградата, възстановяване и изграждане на тротоарна настилка около целия имот, каквато към момента съществува на места в лошо състояние или изцяло липсва. Това стана ясно по време на среща между председателя на комисия „Управление на собствеността” към Пленума на ВСС и експерти от дирекция „Управление на собствеността на съдебната власт”.

В най-кратък срок ще бъде проведена среща с кмета на София Йорканка Фандъкова, за да бъдат договорени конкретни действия при решаване на проблема и осигуряване на безпрепятствен достъп на гражданите.

Сериозно забавяне по отношение въвеждането в експлоатация на сградата е възникналата авария във вентилационната и климатична система през декември 2016 г., вследствие на изключително ниските минусови температури. По данни на фирмата изпълнител за отстраняване на възникналата авария и последиците от нея ще е необходимо осигуряване на допълнителни средства в размер на приблизително 200 000 лв. от бюджета на съдебната власт.

Очаква се до три месеца да бъде готово оборудването и обзавеждането на сградата, което се изпълнява по реда на ЗОП от Софийски районен съд и Софийска районна прокуратура.

Представителите на ВСС направиха оглед на сградата, която е с обща разгърната площ от 36 000 кв. м. и е разделена на две основни тела, с височина от 8 етажа за прокуратурата и 5 етажа за наказателната колегия на Софийски районен съд.

Най-новата и съвременна съдебна сграда ще отговаря в най-пълна степен на изискванията за правилата и нормите за безопасност и охрана при проектиране, строителство, реконструкция, модернизация и експлоатация на обектите на съдебната власт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Магистрат

    2 1 Отговор
    Продажните независими мишоци,ще се крият в нова дупчица.
  • 2 сьдения

    2 1 Отговор
    Тази сграда е златна от строителни далавери.Има един рейс хора за затвора. Това трябва да са пьрвите дела след откриването.