1 822 2

Проблемите около новата сграда на СРС продължават

Проблемите около новата сграда на СРС продължават
Снимка: М. Богданова ©
Милена Богданова

Основните проблеми към настоящия момент на новата сграда на Софийския районен съд в София на бул. „Скобелев” са свързани с осигуряване на подход за обществен достъп на граждани към централния вход на сградата, възстановяване и изграждане на тротоарна настилка около целия имот, каквато към момента съществува на места в лошо състояние или изцяло липсва. Това стана ясно по време на среща между председателя на комисия „Управление на собствеността” към Пленума на ВСС и експерти от дирекция „Управление на собствеността на съдебната власт”.

В най-кратък срок ще бъде проведена среща с кмета на София Йорканка Фандъкова, за да бъдат договорени конкретни действия при решаване на проблема и осигуряване на безпрепятствен достъп на гражданите.

Сериозно забавяне по отношение въвеждането в експлоатация на сградата е възникналата авария във вентилационната и климатична система през декември 2016 г., вследствие на изключително ниските минусови температури. По данни на фирмата изпълнител за отстраняване на възникналата авария и последиците от нея ще е необходимо осигуряване на допълнителни средства в размер на приблизително 200 000 лв. от бюджета на съдебната власт.

Очаква се до три месеца да бъде готово оборудването и обзавеждането на сградата, което се изпълнява по реда на ЗОП от Софийски районен съд и Софийска районна прокуратура.

Представителите на ВСС направиха оглед на сградата, която е с обща разгърната площ от 36 000 кв. м. и е разделена на две основни тела, с височина от 8 етажа за прокуратурата и 5 етажа за наказателната колегия на Софийски районен съд.

Най-новата и съвременна съдебна сграда ще отговаря в най-пълна степен на изискванията за правилата и нормите за безопасност и охрана при проектиране, строителство, реконструкция, модернизация и експлоатация на обектите на съдебната власт.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Магистрат
  Отговор
  1 06:58  08.03.17
  Продажните независими мишоци,ще се крият в нова дупчица.
 • сьдения
  Отговор
  2 10:42  10.03.17
  Тази сграда е златна от строителни далавери.Има един рейс хора за затвора. Това трябва да са пьрвите дела след откриването.

Напиши коментар:


Публикувай