709 1

Ремонтът на НДК за Председателството ще бъде извършен в срок

Ремонтът на НДК за Председателството ще бъде извършен в срок
Калина Петрова

„Според нашите предварителни разчети първите готови пространства, зала 3 заедно с прилежащите й 3.1 и 3.2., както и зала 10 на НДК, в която ще се провеждат срещите на високо ниво за Председателството, трябва да са готови през месец май”, каза директорът на НДК Мирослав Боршош пред ръководителят на представителството на ЕК в България Огнян Златев при прегледа на подготовката на Двореца.

Двамата проследиха напредъка в ремонтните дейности на зала 3, която ще е основната Пленарна зала на Председателството, на залите 7, 8, 9 и 10, които са предвидени за работни срещи на делегатите на различни нива, както и на зала 6, която ще е залата за пресконференции в Международния пресцентър на Председателството.

"В НДК е извършен забележителен напредък по подготовката на Председателството и се надявам, че във всички останали сфери подготовката ще тече без забавяне”, каза ръководителят на представителството на ЕК в България Огнян Златев.

На свой ред, изпълнителният директор на НДК изрази увереността си, че преустройството и адаптацията на сградата ще завърши в срок, въпреки предизвикателствата, с които екипът му се сблъсква ежедневно.

Двамата обсъдиха и възможността Театър „Азарян”, както и други пространства в НДК да бъдат домакин на някои от събитията на представителството на ЕК в България по време на Българското председателство на Съвета на ЕС и извън него.

София / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гошко
    Отговор
    1 20:32  09.03.17
    Днес бях там. Ако влезе инспекция по труда ще избяга. Тотално се работи извън правилата. Жал ми е за хората. От 50 -те милиона, 40 вече са потънали. Дано остващите 10 стигнат да замаскират резила!

Напиши коментар:


Публикувай