1 236 6

Строежът на Офицерския плаж е законен, показа проверка

Калина Петрова

Без констатирани нарушения приключи проверката на варненския плаж "Офицерски-изток", разпоредена спешно от министъра на туризма Стела Балтова във връзка със сигнали за строителство на неговата територия. Инспекцията бе извършена съвместно от представители на областната управа във Варна, община Варна и Министерството на туризма в присъствието на наемателя на плажа „Теменуга 2014“ ЕООД и медии.

Установено бе, че на плажа има строителни дейности, но те са в съответствие със законовите изисквания и схемата за преместваеми обекти, съгласувана с Министерството на туризма и одобрена от общината. Констатираните бетонови елементи са преместваеми и са основа не за масивен, а за преместваем обект.

След проверката е съставен констативен протокол, че няма нарушения нито на законите, нито на договора и не следва да се състави акт.

Припомняме, че съгласно договора наемателят има право да постави преместваеми обекти и съоръжения, в това число може да осигури допълнителна търговска площ около заведенията за бързо хранене след разрешение от главния архитект на общината и въз основа на одобрена от министъра на туризма специализирана схема на преместваемите обекти и съоръжения, в това число допълнителна търговска площ.

За морски плаж „Офицерски–изток“ има одобрена от министъра на туризма на 22.07.2016 г. схема за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения, в това число допълнителна търговска площ, отговаряща на всички нормативни изисквания.

Разрешението за поставяне върху територията на морския плаж се издава от главния архитект еднократно за срока на наема и е валидно до изтичане срока на наема или до промяна на схемата и одобряването й.

Варна / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 21:24  09.03.17
  БРАВО- НАМЕРИХА МУ ЦАКАТА . Като им кажат да го местят, просто носещите колони ще ги изтармъчат от пясъка, без да могат да се ползват ! Освем, ако не се поставят в по голяма дупка и пак ги заровят.
 • Варна
  Отговор
  2 22:31  09.03.17
  По- важното е че има разрешение то ТИМ...
 • 1234
  Отговор
  3 17:10  11.03.17
  Застроете бе,и морето застроете нищо празно да няма,като искаш да се изкъпеш в морето целия бар ще се потапя във водата и след пет минути отново ще изплува,защо да се вижда водата,тя и без това е пълна с фекалии,така поне няма да се виждат.
 • 567
  Отговор
  4 22:30  11.03.17
  Защо не отидете да видите испанското крайбрежие. На плажа няма нищо. Съборени са всички хотели, които са били в близост до плажа. Спрямо тях сме аборигени.
 • kusoagaki
  Отговор
  5 17:28  13.03.17
  А така строете по плажа , гонете турстите и после "Туризма умирал" . Хората сами се саботират и после се оплакват. После реват защо всички са ходили в Гърция на море . Разбира се ,че ще ходят . Хората си пазят плажовете и никой не им иска по 5 лева за чадър и не се къпят в вода пълна с фекалий...
 • ТимаджииТъпи
  Отговор
  6 21:43  15.03.17
  Що не построят две хотелчета направо в морето Маринчо, Ивчо и Тъпчо се чудя аз....Не са се сетили милите...

Напиши коментар:


Публикувай