Last news in Fakti

15 Март, 2017 13:50 5 153 1

Строят 5-звезден стадион в Мадрид

  • стадион-
  • мадрид-
  • висенте калдерон-
  • уанда метрополитано

Местният Атлетико си уреди земя за нов дом

Строят 5-звезден стадион в Мадрид - 1
Снимки: Wikipedia

Ръководството на Атлетико Мадрид най-после успя да се договори с местните власти за цената, на която да закупи земята, където ще се строи новия стадион на клуба.

Отборът трябва играе от началото на сезон 2017/18 на стадион "Уанда Метрополитано", който ще има капацитет от 67 000 места. Това представлява увеличение с 12 000 в сравнение с настоящия дом на "дюшекчиите" - "Висенте Калдерон".

Първоначално стадионът се нарича Estadio Manzanares (Стадион „Мансанарес“), но по-късно е преименуван на „Висенте Калдерон“ в чест на известния президент на клуба. Местата за сядане са в цветовете на екипите на Атлетико и оформят червени и бели ивици.

Тук редовно се провеждат международните срещи на националния футболен отбор на Испания. "Калдерон" се използва и за провеждането на концерти.

С новото съоръжение "червено-белите" ще се състезават с Олимпийския стадион в Баку, Азербайджан за домакинството на финала в Шампионската лига през 2019 г.

Строят 5-звезден стадион в Мадрид

Строят 5-звезден стадион в Мадрид

Сделката за земята е на стойност 30,4 млн. евро, плюс лихва и от Атлетико са се съгласили да бъдат инвестирани допълнителни 29,8 млн. евро за развитие на инфраструктурата в района, включително и за изграждането на 4000 места в обществен паркинг.

Столичани са се разбрали, че новото съоръжение няма да бъде използвано в бъдещи олимпийски игри, организирани от Испания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 0 Отговор
    Увеличението на местата сигурно е с тази трибуна над улицата . Добре е измислено.