17 Март, 2017 14:20 12 342 7

Български имот за $5 млн. в Сидни се разпада

  • австралия-
  • сидни-
  • консулство

"Уентуърт къриър": Консулството е върху истинска златна мина и от София плащат данъци за сградата

Български имот за $5 млн. в Сидни се разпада - 1
Снимка: Google maps

Сградата на българското консулство в Сидни буквално се разпада, пише австралийски вестник. Дипломатическата служба в сградата, която е работила от 1964 до 2004 г., в момента е дом на гризачи и насекоми, пише в. "Уентуърт къриър".

Медията цитира местни експерти, според които сградата е разположена върху изключително скъп парцел земя. Цената му, по първоначални оценки, е най-малко 6,5 млн. австралийски долара (около 5 млн. щатски долара).

Сградата има площ от 809 кв. м. Разположена е на улица "Карлота роуд" в австралийския мегаполис, само на 400 метра от центъра на Сидни. "Всичко това сега е сметище, бърлога на гризачи и убежище за бездомници", пише "Уентуърт къриър".

Това съвсем не е всичко, защото проверката показала, че правителството в София плаща данъци всяка година за изоставения имот. Става дума за около 3600 долара. На въпрос на вестника от МвНР в София отговорили, че обмислят ремонт на сградата и дългосрочно решение на проблема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е нале след 1 месец ша го опраят

    30 15 Отговор
    Сега като дойдат социалисти ще опраят работата - ще излъскат, ще спретнат, ще договорят нисък наем и това на минимална цена - без комисионни и без посредници
  • 2 дада

    32 6 Отговор
    Ше го нагласат, не се безпокойте.
  • 3 Хитран

    11 21 Отговор
    Пък ний още преди да дойдем на власт ще ти го натеглим ГЕБАДЖИЯ нагаъл и то без вазелин

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Мм да бе да

    12 7 Отговор
    Хитранчо, пиши четливо бе ,момченце неграмотно.
  • 5 ВълкоЧервенков

    6 11 Отговор

    До коментар #3 от "Хитран":

    Майка ти е Цола Драгойчева , а седемте ястребинчета са ти баща.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 М.С.

    0 0 Отговор
    Никой да не се притеснява,това е направено нарочно и някой държи "ключа за златната палатка" и чака някой висш правителствен лидер да покаже че е 'гладен' и схемата е в ход! Просто след неопределено време ще чуете или не ,че с указ номер.... сградата е продадена за скромната сума от 50000 долара на офшорна компания! С това всичко остава в миналото! Амин!