Last news in Fakti

20 Март, 2017 13:56 2 428 4

Средна цена на жилище над 6 млн. USD

  • австралия-
  • жилища-
  • цени
Средна цена на жилище над 6 млн. USD - 1
Снимка: Shutterstock

Ако прогнозите на анализаторите се сбъднат и средната цена на жилище в Сидни след 20 години бъде 6 млн. USD, то мечтата на много австралийци за собствен дом няма да се сбъдне. Именно придобиването на недвижима собственост е една от „болните” теми в Австралия. Причината е високото търсене, което от години превишава предлагането.

Повишаването на броя на населението, тенденцията към покупка на по-малки по площ жилища и високото търсене, както от страна на местното население, така и от чужденци, подгряват имотния пазар.

Въпреки, че населението на Австралия нараства на годишна база едва с 1.4%, всяка година в страна от чужбина идват да живеят 340 000 чужденци. За Сидни този процент е 1.8%. Ако този темп на увеличение се запази, то през 2037 г. в австралийската столица ще живеят близо 2 милиона души.

Населението на Мелбърн също расте с бързи темпове. Към средата на XXI в. той трябва да изпревари Сидни по брой население.

Пет пъти е нараснала цената на жилищата в австралийската столица през последните две десетилетия – от 233 000 USD на 1 190 000 USD. За същия период в Мелбърн средните стойности са се повишили от 142 000 USD до 943 000 USD. В същото време заплатите на населението са се увеличили едва два пъти. На базата на направените анализи брокери прогнозират, че в следващите 20 години средната цена на имот в Сидни ще надхвърли 6 млн. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 kika

    9 0 Отговор
    Само да светна авторката на статията, че столицата на Австралия е Канбера, а не Сидни....................... учи се в часовете по География.

    Коментиран от #3

  • 3 libengazi

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "kika":

    Много от хората бъркат Австрия с Австралия, какво да говорим за столиците :)
    Първият плюс за коментара е от мен :)
  • 4 YAMAHA

    2 0 Отговор
    Даже и оня с коня знае коя е столицата на Австралия!