Last news in Fakti

24 Март, 2017 09:47 7 344 0

Градът, в който имотите поскъпнаха със 100%

  • жилища-
  • цени-
  • мюнхен-
  • германия
Градът, в който имотите поскъпнаха със 100% - 1
Снимка: Shutterstock

Мюнхен е градът с най-скъпи недвижими имоти в Германия. За последните 10 години жилищата в баварската столица са се увеличили със 100%. Само за 2016 г. поскъпването е между 4% и 10%, сочат данните на компанията Von Poll Real Estate. От страна на чуждестранните инвеститори, най-голям интерес има към центъра на града и съседните на него квартали като Богенхауз, Лехел, Швабинг.

Стремителното поскъпване не засяга сегмента на луксозни имоти. При къщите и мезонетите се наблюдава плавен и бавен ръст при цените. Според експерти на Централната банка на Германия, имотите в големите градове, включително и Мюнхен, са надценени между 15% и 30%. В най-престижните квартали цената на квадратен метър жилищна площ е между 6000 EUR и 17 000 EUR. Жилищата, които имат добро вътрешно разпределение, се оценяват на стойност между 4000 и 7000 EUR/кв.м. На пазара винаги има и ексклузивни имоти, чиято цена е над горепосочената. Така например, луксозен мезонет може да се купи и срещу 11 000 и 17 000 EUR/кв.м.

Чуждестранните инвеститори играят важна роля на пазара на недвижими имоти в Мюнхен. На първо място това са британците, следвани от французите и испанците. Интерес има и от страна на италианци и граждани на скандинавските държави. Расте броят на китайските купувачи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА