1 962 2

Къде са най-скъпите имоти

Къде са най-скъпите имоти
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Две класации бяха оповестени през изминалата седмица – градовете с най-скъпи жилища под наем и държавите, в които цените на имотите бележат най-силен ръст през 2016 г. Желаещите да живеят под наем в Ню Йорк, Сан Франциско и Бостън трябва да знаят, че е необходимо да отделят от месечния си бюджет 2900 и 3700 USD. Инвестиционният интерес, както политически и икономически фактори доведоха до двуцифрен процент в поскъпването на апартаментите през 2016 г. в Китай, Исландия и съседна Румъния. В азиатската държава увеличението е 21.34%.

Дефицитът на парцели в някои китайски градове накара местните власти да прокарат метро през ... жилищна сграда. Кризата в съседна Гърция продължава. Доказателство за това е фактът, че през 2016 г. там принудително са иззети 10 500 недвижими имота.

Влак минава през жилищна сграда (ВИДЕО)

В китайския град Чунцин пуснаха влак, който минава през 19-етажна жилищна сграда. Линията на градското метро преминава между 6 и 8 етаж на сградата. Собствениците на апартаменти не бързат да продават имотите си, тъй като сградата е така проектирана, че поглъща целия шум от минаващия влак, който не е повече от този, който издава пералня машина.

ОЩЕ

Над 10 500 иззети имота за година в Гърция

Икономическата, и в частност имотната криза в южната ни съседка, продължава с пълна сила. Със 73% е нараснал броят на принудително иззетите имоти за последните три години.

ОЩЕ

Градовете с най-скъпи жилища под наем

Наемните нива на жилищата във водещите финансови центрове сравниха анализатори от специализирания сайт RentCafe. Целта е била да определят колко човек трябва да плаща за живот във въпросните градове.

ОЩЕ

Къде най-много поскъпнаха жилищата

Два са „епицентрите” през 2016 г., където се отчете значителен ръст при цените на жилищата – Китай и Европа. От 23 държави на Стария континент в 18 е отчетен ръст. Силни пазари бяха също Канада, Нова Зеландия и някои азиатски региони, сочат данните на консултантската компания Global Property Guide.

ОЩЕ

Съпругата на Цветан Василев обвинена за придобиване на луксозен имот

Прокуратурата е обвинила съпругата на Цветан Василев – Антоанета, за това че е придобила луксозен имот в Женева. Още през 2014 г. Василева беше разпитвана в Столичната следствена служба, след като срещу нея и съпругът й беше образувано досъдебно производство за пране на пари заради притежаването им на луксозна вила в Швейцария.

ОЩЕ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 00:19  30.03.17
    Този коментар е премахнат от модератор
  • 2 00:20  30.03.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай