Last news in Fakti

4 Април, 2017 21:21 3 215 0

И след Brexit интересът на инвеститорите расте

  • brexit-
  • инвестиции-
  • великобритания-
  • чужденци
И след Brexit интересът на инвеститорите расте - 1
Снимка: Shutterstock

Негативите от излизането на Великобритания от Европейския Съюз се изтъкват всекидневно. Най-вече те са за Острова и не толкова за Континента. Оказва се, обаче че не всичко е толкова черно, колкото се опитват да го покажат икономистите. Пример за това е сегментът на недвижимите имоти, където след референдума чуждестранните предприемачи, решили да придобият имоти във Великобритания, са се увеличили. Това са предимно бизнесмени от Китай и Близкия Изток. С 28% са се повишили инвестициите от Азия през 2016 г. За сравнение, през 2015-а ръстът е бил 17%.

Обезценяването на британския паунд също е в полза на купувачите. Те могат да придобият жилища и къщи средно със 16% по-евтино в сравнение с периода преди референдума.

През 2016 г. делът на чуждестранните купувачи на британския имотен пазар е достигнал 51%, сочат данни на консултантската компания JLL. За 2015 г. този процент е бил 48%. Само в сегмента на търговските имоти през миналата година чуждестранните вложения са 26.5 млрд. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА