Last news in Fakti

8 Април, 2017 10:37 12 596 0

Ще се посочват реалните собственици на имоти

  • великобритания-
  • имоти-
  • собственик-
  • пране на пари
Ще се посочват реалните собственици на имоти - 1
Снимка: Shutterstock

В съответствие с плановете на британското правителство за борба с корупцията и прането на пари, чуждестранните компании, притежаващи недвижими имоти на Острова, ще трябва да съобщават имената на реалните собственици.

Публичният регистър на „действителните собственици” на чуждестранни компании и други юридически лица ще включва и собственици на фирми, регистрирани в чужбина, но реализиращи държавни договори.

Департаментът по въпросите на предприемачеството, енергетиката и промишлеността отчита, че от 2004 г. следствените органи на Великобритания са идентифицирали подозрително имущество на обща стойност над 210.5 млн. EUR, което се предполага, че идва от корупционни сделки. В три от четири случая, които се разследват, са използвани чуждестранни компании с цел скриване на реалните собственици на имоти.

Публичният регистър ще бъде ценен инструмент за повишаване прозрачността на сделките, защита на регулацията на британския имотен пазар и повишаване доверието на инвеститорите в него, особено като се има предвид, че интересът на чуждестранните предприемачи расте.

Засиленият контрол над сделките с недвижими имоти ще направи Великобритания по-малко привлекателно място за пране на пари и ще спомогне да се установяват по-лесно доходите, получени в резултат на престъпна дейност, коментира Доналд Тун, директор на Националната агенция за борба с икономически престъпления.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА