Last news in Fakti

10 Април, 2017 16:38 6 061 9

Отложиха конфискация на имотите на братя Галеви

  • галеви

Окръжният съд в Кюстендил е отложил за 13 декември 2017 г. делото за конфискуване на имуществото на т.нар. братя Галеви. Причината е големият обем документация, която трябва да бъде разгледана от вещите лица. Делото е заведено срещу Ангел Христов и Пламен Галев, съпругите им и контролираните от тях дружества от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество на база Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

Искът е на стойност 4 250 189 лева и включва луксозни коли, недвижими имоти и дялове от фирми.

Целта на вещите лица е да покаже доходите на двамата бизнесмени и роднините им и дали то е достатъчно, за да се купят имотите, които притежават.

„Нямам представа как ще се развият нещата. Тези вещи лица за мен са непознати, но има база заради забавяне на тези неща. Има голям обем на материалите. Истината е, че нашият процес не предвижда някакви ограничителни срокове на производството”, каза пред медиите адвокат Капка Гергинова, представител на едно от дружествата на Пламен Галев и Ангел Христов в съдебния процес.

Според нея граждански процес не е лимитиран за достигане до някакъв резултат, както е например при наказателните дела. Постановената от съда икономическа експертиза изисква повече време за работа и тя ще бъде извършвана на база събраните писмени доказателства по делото.

Не е изключен и сценария да се поиска нова експертиза, ако тази не даде ясен отговор на поставените цели и предизвика спорни въпроси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темида

    22 2 Отговор
    Каде го тоя "съд" аз за такова нещо в България не съм чувал.
  • 2 прост

    13 1 Отговор
    МИ ДО СЕГА ЩО НЕ СА ЗАПОЗНАХА С големият обем документация
  • 3 Кобрата

    9 0 Отговор
    Само трепане, такива хора не заслужават жалене...
    Разбойници...
  • 4 Ламбо

    4 0 Отговор
    Ако това се случи в САЩ , щяха да ги осъдят за една година и да им вземат всичко.В БГ обаче нещата са други.Вратичките в закона направиха някои адвокати милионери.
  • 5 ЮАР

    3 0 Отговор
    Сьд по румьнски
  • 6 гост

    5 0 Отговор
    Декември я някой адвокат ще е болен, я ще има сбор, я ще са го задържали на коледния базар. В света няма толкова заспала държава където мутрите да са толкова тачени и обичани, защитавани и пазени от закона. Щом 4г не могат да установят едни коли и едни имоти, то не знам ако заведат дело срещу голяма група с повече участници как ще се справят за един работен живот. Толкова са смешни, и толкова им личи, че е нагласено, че няма как. Ами да им ги измият колите и да им ги върнат с пълен резервуар, по-евтино ще излезе след толкова години спане и разсипия.
  • 7 дон курлеоне

    3 0 Отговор
    Братята си движат бизнеса от чужбина и си въртят милиони, тия тука в Бълхаристан се побъркват от страх да им вземат няколко милиона, смях.
    Всички тирове в Дупница за стари коли са техни.
    Тия 4 милиона са стотинки за тях, прах в очите на публиката.
  • 8 Константин-Ром

    1 0 Отговор
    Ама как един не написа ,нещо свързано с РОМИ,ЦИГАНИ,и прочие.Виждате ли мили съграждани,можете ли да сравните дребните кражби на ромите с престъпленията на ГАЛЕВИ,Съдии и прокурори ,адвокати които играят с съдийте,прокурорите и т.н.Да им приседне дано на тия изроди ГАЛЕВИ.
  • 9 гост

    0 0 Отговор
    Затова гаранцията и условията за пускане се равняват на откраднатото, направените разходи от страна на държавата и обезщетение ако избяга. Или щом престъплението е за 4млн, работи се една година по него то гаранцията им трябва да е над 5,6млн. лв. Така, след като си отидат на почивка, сметките им са платени предварително. Сега хем нищо не им е взето, хем са ги пуснали срещу подписка, хем години наред много хора са заети с техните глупости, хем накрая нищо няма да им вземат и вероятно ще ги оправдаят, та да им дават пенсията тук.
    В БГ щом направиха пладнешки обир на КТБ, окрадоха хората с надути сметки за ток и парно, мутрите бият и грабят безнаказано, зиганите убиват и мародерстват за 5лв, какво остава. И бежанците би оплакват, че са попаднали в България даже.