Last news in Fakti

18 Април, 2017 15:07 3 385 2

Трите основни въпроса при покупка на жилище

  • покупка-
  • жилище-
  • въпроси-
  • съвет
Трите основни въпроса при покупка на жилище - 1
Снимка: М. Богданова ©

При покупката на жилище пред бъдещия собственик възникват редица въпроси. Могат обаче да бъдат очертани три основополагащи смятат специалисти:

1. Планирате ли в близките две-три години да се промени броят на членовете на семейството ви?

Известно е, че повечето хора планират площта на апартамента и броя стаи, съобразявайки се със сумата, която могат да отделят за нов дом и отчитайки някои стандартни желания. Понякога обаче е по-добре да се намери нещо по-евтино, но да е с една стая в повече, в която да отседне роднина или пък да е за бъдещето дете, съветват брокери.

2. Кои райони са по-добри и кои не?

Много често купувачите разглеждат малък географски периметър и по този начин ограничават броя на възможните варианти за покупка на жилище. А в действителност може да се преместите не само в друг квартал, но и в друг град. Затова е добре да си съставите списък на локациите, които в максимална степен отговарят на вашите изисквания. Така например, може да желаете да имате в близост до бъдещия си дом фитнес с басейн или парк. След като сте определили личните си предпочитания е добре да погледнете по-мащабно на града, в който сте решили да живее. Важно е да се определят локациите и да се оценят обективно: как е уреден транспортът, екологичната ситуация, наличие на детска градина, училища и медицински заведения.

3. Какъв е семейният бюджет?

Често клиентите, които купуват жилище с ипотечен заем или разсрочено плащане, неправилно оценяват своите „финансови сили”, след което започват проблемите. Или пък купуват апартамент, който не е довършен и след това с години живеят във „вечен ремонт”. За да се избегне подобна ситуация е добре още преди да се стигне до подписване на договора за покупко-продажба да се направят точни разчети колко месечно реално може да се отдели от семейния бюджет за ипотека.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малоумен

    18 1 Отговор
    До сега не се бях сещал за тези въпроси. Много Ви благодаря за ценните отговори.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.