Last news in Fakti

14 Април, 2017 10:37 6 245 2

В Сингапур цените на имотите ще се удвоят до 2030 г.

  • сингапур-
  • цени-
  • имоти
В Сингапур цените на имотите ще се удвоят до 2030 г. - 1
Снимка: АР/БТА

От 2018 г. цените на имотите в Сингапур ще започнат да отчитат непрестанен ръст, който ще продължи до 2030 г., когато стойностите ще са двойно по-високи от сегашните, прогнозират анализатори от Morgan Stanley. Основният двигател на ръст ще бъде фактът, че все повече самотни хора ще търсят жилище за покупка. На година се очаква ръстът в стойностите да бъде 5%-6%.

„Повечето анализатори прогнозират забавяне на пазара на недвижимите имоти в Сингапур. Но ние не сме съгласни с това и смятаме, че до края на 2030 г. цените на имотите ще се удвоят” пише още в доклада на банката.

От 2009 г. до 2013 г. жилищата в Сингапур поскъпнаха със 60%, благодарение на рекордно ниските лихвени проценти по ипотечните заеми. От 2011 г. властите предприеха редица мерки за охлаждане на пазара, но през март 2017 г. част от ограниченията бяха свалени. Редица анализатори смятат, че жилищният сегмент е достигнал „дъното” и скоро го очаква ръст.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    6 1 Отговор
    Нормално е за 12 години да се удвоят цените. Тази прогноза и аз мога да я дам, без да съм специалист от морган стенли.
  • 2 бай Либен

    3 0 Отговор
    И тук цените можеха да са като там :-) Стига само да не се краде много :-) В БГ всеки гледа да излъже, да измами, ако може да прецака някак си другия.... Има хора, които даже не знаят как се правят тези игри, но .... искат. Искат щото така стана модерно - не че им е хубаво - но така е офф защо ли пиша и аз егати тъпнята :-)