Last news in Fakti

17 Април, 2017 14:21 2 946 0

Пазар на прага на имотна криза

  • великобритания-
  • лондон-
  • пазар-
  • криза

Пазарът на недвижими имоти в Лондон преживява най-лошия си период, откакто имаше криза в сектора преди осем години. Сега спадът обаче е по-дълбок и може да продължи дълго време, прогнозират анализаторите на Bloomberg. През март индексът на цените на имотите на Кралския институт на дипломираните оценители (RICS) достигна -49 пункта – най-ниската си точка от февруари 2009 г.

На национално ниво индексът на RICS остава на ниво 22 пункта, въпреки че очакванията за повече продажби през следващата година са по-слаби. Най-новите данни показват, че запитванията от купувачи не отчитат ръст или спад, броят продажби на луксозни имоти са се понижили.

В допълнение на това, че купувачите не излизат на пазара, заради високите цени, напрегнатостта около Brexit, също оказва влияние върху интензивността на търсене. Всяко понижаване на цените може да бъде ограничено, заради продължаващия дефицит в предлагането на имоти за продажба.

„Високият процент продажби на имоти в центъра на Лондон, както и преди, са под натиск, докато в останалата част на британската столица недостигът продължава. За момента не се вижда някакъв сериозен импулс, който да промени тенденциите на пазара, което се отразява на малкия брой транзакции на пазара”, коментира главният икономист на RICS Саймън Рубинсън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА