Last news in Fakti

17 Април, 2017 09:21 2 179 1

Колебание при цените на имотите в Сан Франциско

  • сащ-
  • сан франциско-
  • имоти-
  • цени

Поевтиняване при луксозните жилища и поскъпване при по-достъпните. Така накратко може да се опишат тенденциите на пазара на недвижими имоти в Сан Франциско за първото тримесечие на текущата година.

От 1.35 млн. USD в края на 2016 г. до 1.3 млн. USD през първото тримесечие на текущата година е паднала средната цена на къщите. В същото време средната стойност при жилищата се е увеличила до 1.138 млн. USD. В края на миналата година тя е била 1.078 млн. USD, сочат данните на Paragon Real Estate. От агенцията окачествяват като преувеличена информацията за спад в цените. Отчитат се само леки колебания на месечна база. Те се дължат на факта, че през зимата цените се променят по-бавно в сравнение с пролетта и лятото. Януари и февруари са месеците от годината, когато се реализират най-малко сделки.

В луксозния сегмент се наблюдава спад в сравнение с пика през 2015 г. През 2016-а собствениците са изтеглили от продажба 176 лукс апартамента – повече в сравнение с периода от имотната криза през 2008-2011 г. Средната цена на квадратен метър също отчита спад от 3%, до 11 190 USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инвеститор

    11 0 Отговор
    Тази статия я чакам от месеци. Изнасям се от България и направо инвестирам в луксозни имоти в Сан Фран. Ще взема и група пенсионери от входа за огледи, може и те да решат да инвестират.