Last news in Fakti

17 Април, 2017 10:06 3 416 0

Инвеститорите се завръщат на един изстрадал пазар

  • кипър-
  • инвестиции-
  • чужденци

Кипър беше една от държавите, които най-късно и доста мъчително излезе от имотната криза. Днес чуждестранните предприемачи отново се връщат в островната държава като погледът им е насочен на първо място към Пафос, където 43% от сделките с недвижими имоти, са с чужденци.

И през март продажбите на жилища и къщи продължиха да растат, сочат данните на компанията Leptos Estates. Покупателната активност се е увеличила не само от страна на местното население, но и на чуждестранните инвеститори. След остров Пафос интересът на вторите е насочен към Лимасол, където 30% от сделките са с чуждестранни лица. Ларнака остава на трето място с 15% реализирани сделки с подобен тип предприемачи.

Причината Пафос да е лидер сред нерезидентите е мекият климат, привлекателни жилищни квартали и красив природен ландшафт. Градът е най-привлекателен за онези, които искат да си купят къща на крайбрежието, както и апартаменти в затворени комплекси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА