Last news in Fakti

20 Април, 2017 06:21 2 399 0

Пет държави продават един имот

  • югославия-
  • къща-
  • продажба-
  • ню йорк

Къща за 50 млн. USD купена от Тито през 1947 г. ще бъде продадена, а парите ще се разделят между петте държави наследнички на някогашна Югославия – Сърбия, Хърватия, Словения, Македония и Босна и Херцеговина.

Две са особеностите на историческата сграда, построена през 1904 г. Първата е, че се намира на Пето Авеню, а втората, че интериорът наподобява този на френския дворец Версай. Стълбището е от бял мрамор, а на покрива има позлатен прозорец. Таваните са с фрески на ангели и облаци. Имотът се състои от 20 стаи, осем бани и разполага с два асансьора.

„Всичко по отношение на интериора на имота е автентично и непроменено, така че всеки, който го купи, придобива част от историята на Ню Йорк”, казва брокерът, на когото е поверено да намери нов собственик на „Къщата на Бекман” (на името на първия й собственик - Робърт Ливингстън Бекман).

Строителството на къщата е струвало 60 000 USD. Само няколко години по-късно цената на имота нараства до 725 000 USD и един от най-скъпо продаваните имоти в Ню Йорк. Преди да бъде продаден за 300 000 USD на бивша Югославия, имотът сменя няколко собственика.

Пет държави продават един имот

Пет държави продават един имот

Пет държави продават един имот


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА