Last news in Fakti

20 Април, 2017 11:51 10 437 5

Отново ръст в цените на имотите в Китай

  • китай-
  • цени-
  • жилища-
  • поскъпване
Отново ръст в цените на имотите в Китай - 1
Снимка: Shutterstock

Цените на имотите в Китай продължават да поскъпват, озадачавайки политиците, които предприеха редица мерки за охлаждане на пазара. С 0.6% са поскъпнали имотите през март, което е двойно повече в сравнение с февруари, отчитат от Националното бюро по статистика на Китай (NBS). В Пекин за пръв път от октомври 2016 г. се отчита поскъпване, което е в размер на 0.4%. Сред другите по-големи гардове повишаване се регистрира в Гуанджоу (+2.5%), Чунцине (1.1%) и Тиендзин (+0.2%). В Шанхай цените са паднали с 0.1%.

Въпреки, че имотите на много места в Китай са отчели ръст през март, на годишна база поскъпването през миналия месец отчита забавяне до 11.3% в сравнение с 11.8% през февруари. Това обаче не успокоява местните власти, които през последните години прилагат редица мерки за охлаждане на имотния пазар. Само част от тях обаче се оказаха ефективни.

Инвестициите в недвижими имоти в Китай, включително жилищни, търговски и офисни, бележат ръст от 9.1% през първото тримесечие на тази година спрямо същия период на 2016 г. Част от политиците все още са оптимисти, че предприетите мерки за охлаждане на пазара ще дадат резултат, като се има предвид, че част от тях са въведени след 17 март и все още е рано да дадат резултат. Над 50 китайски града въведоха по-високи рестрикции при покупката на имот с цел ограничаване ръста в цените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    8 1 Отговор
    В България пък взеха да се надуват цените на имотите, строени преди повечко време и то поради причина, че при новото строителство ти включват в квадратурата на жилището и евентуалното парко място, което можеш да намериш на поне три пресечки от имота!
  • 2 Пеньо

    9 0 Отговор
    Миленче да си беше направила труда да ни информираш колко струва квадратния метър в Китай за да има какво да прочетем.
  • 3 Ебач

    1 2 Отговор
    За леля мангошка ли взехте да дрънкате оправете си държавата че крадете повече от цигани царвули свински
  • 4 Ебач

    0 2 Отговор
    За леля мангошка ли взехте да дрънкате оправете си държавата че крадете повече от цигани царвули свински
  • 5 до Пеньо

    5 2 Отговор
    цените на квадрат в големите градове на Китай се плашещи...Приблизително Пекин, Щанхай и Шенжен над 10 000 доларес...Гуанджоу и той ги гони скоро...Другите милионни градове са средно около 5000...Това е приблизетелно щото все пак страната е огромна...За последните 10 години ръста е над 3 пъти...Някой ако още си мисли, че китайците работят за купичка ориз е в дълбока заблуда. Като цени, инфраструктура и всичко Софето е като 4-тият свят за тях...