Last news in Fakti

21 Април, 2017 19:51 1 459 0

Частично разрешават строежа на сгради в Копривщица

  • копривщица-
  • строеж-
  • архитектура

Новото строителство в Копривщица ще е само с двуетажни сгради, а половината от терена трябва да е „зелена площ”. „Това е стилът на възрожденската къща в Копривщица, който не трябва да преминаваме и смятаме, че трябва да се пази и доразвива”, казва арх. Кънева по време на днешното обществено обсъждане, организирано от общината как трябва да изглежда единствения у нас град музей.

„В Копривщица има много свободни терени, но строителството ще бъде само и единствено с тази архитектура, която всички я знаем и желаем и е залегнала в законовите рамки”, уточнява кметът на града Генчо Герданов.

Според гражданите на Копривщица, статутът на резерват на града категорично трябва да бъде запазен. Каква ще е по-нататъшната съдба относно архитектурата на историческия град ще стане ясно в края на април, когато се очаква да бъде взето крайното решение за новия устройствен план на Копривщица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА