Last news in Fakti

25 Април, 2017 09:37 3 344 3

Клиентите не наемат повече хрущовки

  • хрущовки-
  • наем-
  • търсене

След като стана ясно, че хрущовките (жилищата построени по времето на управление на Хрущов) ще бъдат съборени, се наблюдава силен отлив от страна на наематели към тях. Ако към края на 2016 г. интересът от страна на руснаците е бил около 15% от наемателите, то към момента той е двойно по-нисък – близо 7%. На годишна база понижението е 10%.

Къде се пренасочват наемателите? Ръст в търсенето на жилища под наем има в панелните сгради и ЕПК. Там са насочени погледите на 31% от търсещите имот под наем. към края на миналата година техният процент е бил 26%.

Друг тип жилища, към които е спаднал интересът от страна на руските наематели са известните сред местното население „сталинки” (имоти построени по време на управлението на Сталин). Ако през миналата година 6% от търсещите са се насочвали към такъв тип имоти, то към момента техният дял е едва 2%.

Основно търсенето остава към жилища в съвременни монолитни постройки и панелки в икономичния клас. Около 60% от клиентите се насочват към подобни имоти. Ръстът на годишна база е 10%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост 2

    11 0 Отговор
    Факти.бг. моля посочете дали става въпрос за имотният пазар в русия, или за имотният пазар в България! какви са тези “хрущовки“ и "сталинки“?! Напр. в София има съпритежателски еврейски кооперации, строени от видни архитекти- български евреи в центъра на София. Те са от 1933, 1936, 1938 година. Те какви точно се падат, защото не са нито хрущовки, нито сталинки, на един етаж има по 1 голям- 200, 220 кв.м. апартамент, който в последствие е разделен на 3 апартамента; имало е отделен вход отвън за слугините и т.н....