28 Април, 2017 15:16 2 625 1

Нов конкурс за Минералната баня в Банкя

  • банкя-
  • баня-
  • концесия
Нов конкурс за Минералната баня в Банкя - 1
Снимка: М. Богданова ©

Едно от емблематичните за Банкя места – минералната баня, има шанс отново да проработи. Това ще стане обаче след като бъде избран концесионер. Столичният общински съвет одобри провеждането на конкурс. Минималната конкурсна цена на правото строеж е 9.738 млн. лв. с ДДС, които са достатъчни за ремонт на банята.

Спечелилият конкурса ще концесионира имота и площ от 7.4 дка около него за срок от 35 години. На терена той ще има право да построи балнеоложки хотел, летен център с минимум 200 седящи места, открити и закрити басейни, подземен паркинг, както и топла подземна пешеходна връзка, която да свърже бъдещия хотел и старата сграда на Минералната баня.

Максималната разгъната застроена площ на комплекса е 11 381 кв.м. От които 5963 кв.м е надземната РЗП на хотела.

Това е третият опит за отдаване на концесия на въпросния имот през последните години. Банята не функционира от 2000 г. и от тогава архитектурният паметник на културата се руши. Сградата е построена през 1910 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марадона

    5 2 Отговор
    Едно време се говореше че тази чешма лекува комунизъм - социализъм - а да пийне комунистче от нея и човек става, разбира се това са само легенди, сигурно е от пейзажа и от чистият въздух, дърветата
    :-)))