Last news in Fakti

16 Май, 2017 06:21 11 145 11

Продължава поскъпването на имотите в Швеция

  • швеция-
  • жилища-
  • цени
Продължава поскъпването на имотите в Швеция - 1
Снимка: Shutterstock

Малко са имотните пазари в Европа, при които поскъпването на жилищата не може да бъде спряно. Сред тях е шведският. Със 7% са поскъпнали цените на жилищата в скандинавската държава през април на годишна база. При частните жилища увеличението е 9% за година.

Бумът на пазара на недвижими имоти в Швеция продължава от края на 90-те години на миналия век. Това е основната причина задълженията на домакинство да са едни от най-високите на Стария континент.

През април Швеция въведе нови правила за изплащане на ипотечни заеми, а именно до 105 години. Очаква се това да охлади имотния пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 швецарецо

    10 0 Отговор
    Е сега се притесних !
  • 2 Генерал

    19 0 Отговор
    тази приказка сме я слушали 2005/6. Силата се казва спукан балон.
  • 3 майна

    10 0 Отговор
    105 години изплащане,това колко поколения са, 5-6
  • 4 прост човечец

    11 2 Отговор
    АБЕ ТЕЗИ НОРМАЛНИ ЛИ СА БЕ?105 ГОДИНИ ...... ОТКАЧЕНА РАБОТА. ДЕМЕК ЦЯЛ ЖИВОТ ВСЕ ЕДНО СИ ПОД НАЕМ- ЧЕ И ДЕЦАТА ТИ, ЧЕ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА.... ПРОСТОТИЯ ПЪЛНА. ПО-ДОБРЕ ТОГАВА НА ВСЯКО СЕМЕЙСТВО ДА ИЗБИРАТ ЕДИН, ДЕТО ДА ТЕГЛИ КРЕДИТ, И ПОСЛЕ ДА УМРЕ - НАПРИМЕР ПРИ НЕЩАСТЕН СЛУЧАЙ ИЛИ КАТАСТРОФА. ТАКА БАНКАТА ПЛАЩА ЦЕЛИЯ ДЪЛГ, А ИМОТА ОСТАВА НА НАСЛЕДНИЦИТЕ. САМО ЧЕ АКО ДОКАЖАТ УМИСЪЛ ИЛИ САМОУБИЙСТВО, ВСИЧКИ ГО ЯДАТ ГОЛЕМИЯ- НИЩО НЕ ВЗЕМАТ А ДЪЛГА ОСТАВА ЗА ТЯХ.
  • 5 Жижу

    1 0 Отговор
    Живял съм в Китай, и там има ипотеки за 200г
  • 6 баш батка

    0 1 Отговор
    Стандарти които ние не можем да проумеем. Не се мъчете не е като тук и не ги мислете. Статията е и малко двусмислена но какво да се прави "кот такоа". Yellow Pages
  • 7 Зорлем

    1 0 Отговор
    Точно заради тези абсурдни периоди от последните години все се чудя, кое, да му се невиди, й е толкова социално на Швеция, щом човек не може да си осигури собствен покрив над главата, дори и цял живот да плаща.

    Знам, че навсякъде ситуацията с ипотеките не е много по-различна, но признавам си, не я разбирам тази работа и не мога да я възприема за нормална. Явно съм яко закостенял в разбиранията си за живота, Вселената и всичко останало.

    Коментиран от #10

  • 8 iii

    0 0 Отговор
    Има Ким Чен...
  • 9 Зорлем

    0 1 Отговор
    Дали пък при Ким Чен изобщо има такова понятие като "частна собственост"?
  • 10 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Зорлем":

    И к'во толкова да му разбираш. Модерно финансово робство, прикрито зад "висок социален стандарт", изцяло зависещо от кефа на банките, собственици на живота на кредитополучателите, с ограничено право на избор и самостоятелност. Доброволно поробване. Нищо различно от това да продадеш душата си на дявола за малко финансови облаги. Всъщност имам малко разлика: просто продаваш свободата и на поколенията след теб, задължавайки ги с твоят избор и практически лишавайки ги от тяхното право на избор. Хитро, ефикасно. Да видим колко време ще му трябва да човечеството да осъзнае и да се пребори с новото робство и новият робовладелец - банките. За съжаление много малко неща са се променили в отношението на човек към човека за последните няколко хилядолетия. Робството явно ни е генетично заложено, сменя се просто видът му. Идеята не е всички да са добре, а само някой, за сметка на останалите, който обаче си мислят, че са добре, докато не станат жертва на системата.
    Аналогично на това:
    https://www.youtube.com/watch?v=OH143XWxEkk
    потърсете student debt или student loans и пак си помислете, доколко правилно се развива светът и какво ще е близкото бъдеше на почти цялото човечество.

    Коментиран от #11

  • 11 Зорлем

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Този аспект ми е ясен, ама не ми се вярва народът да е чак толкова тъп и заслепен, че сам да се раробва и закрепостява!

    Не, че нямам примери и покрай мен, но все си мисля, че става дума по-скоро за изключения. Явно надценявам интелигентността на "средностатистическия" жител на западното общество.