Last news in Fakti

16 Май, 2017 11:11 4 866 4

Мръсният въздух обезценява жилищата

  • въздух-
  • обяви-
  • жилища-
  • великобритания
Мръсният въздух обезценява жилищата - 1

В скоро време в обявите за продажба на жилища във Великобритания ще има графа, в която ще се обозначава степента на замърсяване на въздуха в района, където е имотът. Лошото качество на въздуха може да понижи цената на недвижимостта с до 15%, смятат анализатори. Замърсяването на въздуха се превърна в основен проблем сред потенциалните купувачи. Те вече пренебрегват „нездравословните жилища” и се насочват към използването на специални сайтове, които показват нивото на замърсяване на въздуха в различните райони на големите британски градове. Тенденцията е толкова силна, че се стига до въвеждането на нови правила, които ще принудят брокерите на недвижими имоти да публикуват в обявите за продажба информация за степента на замърсяване на въздуха и оценка за енергийната ефективност на сградата.

Първото място, където се обръща голямо внимание на токсичното замърсяване, е Лондон. Близо 9500 души умират годишно в британската столица от дългосрочното въздействие на мръсния въздух върху организма, сочат данните на лондонския Кралски колеж.

За пръв път в съвременната история качеството на въздуха е толкова важно при покупката на жилище, че дори оказва влияние върху цената на имота. Редица брокери вече са започнали да посочват нивото на замърсяване в обявите за продажба, като понижават цената в по-замърсените квартали с до 10-15%.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЗ С ДЪЛГОТО ИМЕ

    6 2 Отговор
    СКОРО ВРЕМЕ КИМЧО КАТО ИМ ПРАТИ ПО ЕДНА РАКЕТА И НЯМА ДА ИМА АНГЛИЯ И ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "АЗ С ДЪЛГОТО ИМЕ":

    Чакай ти Кимчо.
  • 3 баш батка

    5 0 Отговор
    Хехе там и на най-замърсеното място въздухът е в пъти по-чист от БГ!
  • 4 НЕразбирач

    1 0 Отговор
    САМО на нашенскио купувач не му дреме за такива "подробности" ОТИ МУ Е ТОЛКО АКЪЛО, както казва един приятел!
    Купувай, народе изчезващ, към космическите цени върви! Диий!