Last news in Fakti

17 Май, 2017 13:21 5 539 1

Продадоха най-скъпия парцел в света

  • хонконг-
  • парцел-
  • цена

Парцелът се намира във финансовия център на Хонконг и е продаден на търг за космическата сума от 23.28 млрд. хонконгски долара (3 млрд. USD), съобщава вестник South China Morning Post.

Борбата за покупката на терена е била между 9 големи инвеститорски компании, включително и две китайски. Победителят е местната голяма фирма в областта на недвижимите имоти Henderson Land, която се е съгласила да плати за квадратен метър 6460 USD. Цената се е оказала по-висока от прогнозираната от експерти максимална стойност от 2.8 млрд. USD.

Към момента на парцела има 5-етажен паркинг. Новият собственик планира през 2022 г. да открие висока офис сграда.

Пазарът на търговски имоти в Хонконг се смята за най-скъпия в света. Астрономическите цени на жилищни, офисни и търговски имоти са в резултат на дефицита на земя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tiho

    4 1 Отговор
    Това е за квадратен фут,т.е.0.1м2