22 Май, 2017 09:37 2 327 2

Семейство Макрон се нанесоха в Елисейския дворец

  • президент-
  • франция-
  • елисейски дворец-
  • макрон

Еманюел Макрон и неговата съпруга Брижит вече са в новия си дом – Елисейския дворец. Преди те живяха на ул. „Клер”. Новият президент на Франция се разположи в лявото крило на многовековната сграда, гледаща към ул. „Фобур Сент Оноре”. Имотът се превръща в резиденция на президента на Франция по времето на управлението на Наполеон.

От всички президенти, обаче единствено Жак Ширак е живял с удоволствие в кралския дом. Президентът Жорж Помпиду е предпочитал апартамента си на остров Сен Луи. Франсоа Митеран също се е старал да прекарва повече време в парижката си къща. Никола Саркози не е бил доволен от това, че в двореца винаги около него е имало охрана. Франсоа Оланд определя Елисейския дворец като театрална декорация, към която да се „приспособиш и да живееш не е лесно”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кандидат за президент

    6 1 Отговор
    И аз не бих живял в Елисейския дворец.
    (Добре е, че никой не ми предлага).
  • 2 Скорпион29

    3 3 Отговор
    Според мен е достатъчен за една баба и един геронтофил