Last news in Fakti

23 Май, 2017 12:03 39 249 32

Проблеми за българи с имоти в Гърция

  • българи-
  • гърция-
  • имоти-
  • проблем

Проблем с местното население възникна у българите, които притежават имоти по периферията на Беломорието. Според гърците вилните селища, в които живеят сънародниците ни са незаконни и пречат на населението. За това съобщиха български собственици от Смолянско, които притежават земя в Меродато, цитирани от „Дарик”.

Българите купуват земеделска земя и след това разполагат на нея мобилни къщи, според изискванията на местните власти.

„Много сме притеснени от случващото се, тези атаки според нас не са случайни и недоумяваме какво става. Когато купувахме имотите се казваше, че няма проблеми на въпросните места да поставим къщи на колела. Това и направихме, а сега чуваме, че някой поставя под съмнение законността на имотите, за които имаме нотариални актове, а за постройките не е използвана и лопата цимент“, коментираха част от българските собственици в Меродато. Те не са съгласни и с твърденията, че пречат на местния бизнес, тъй като според тях те допринасят за развитието на тяхната икономика.

„Купихме земите си от местни жители, харчим парите си там, плащаме данъци и имат ръст на туризма благодарение на нас. В Европейския съюз сме – имаме равни права и задължения. По европейските норми сме едно цяло, а в един момент получаваме подобни индикации”, казват собствениците от Златоград, Смолян и Рудозем.
Хората се притесняват, че може да бъдат накарани да премахнат мобилните си сглобяеми къщи, които са по около 32 кв.м. и са били основната причина за закупуването на имотите в Гърция. Според информацията, която имат те, проверките по законността на имотите им от гръцка страна ще бъде извършена в рамките на две седмици. Те са категорични, че ще сезират всички възможни институции за проблема.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баш батка

    16 33 Отговор
    Нормално при положение ,че имат ръст на апартаментите под наем с 30-40% спрямо миналата година. Силно се замислете дали да не закупите имот там предвид ниските цени и качетво спрямо тук.
  • 2 Корковата тапа

    153 11 Отговор
    Те хората отдавна са го казали с византиец да си нямаш работа!!!
  • 3 наблюдател

    120 8 Отговор
    В Гърция има закони за гърци и за останалите ! Ако няко си мисли, че това че са в ЕС, ще му помогне много се лъже ! Само вижте с колко вида регистрационни номера карат, вижте им личните документи и тогава пак питайте за ЕС. А с гръцки адвокати по-добре изобщо да си нямате работа с тотото имате по-голям шанс! Проблемът е че калимерата на гърците свърши и са в криза и сега всичко и всички са им виновни! Освен това са завистливи смея да твърдя дори повече от нас, така че изобщо не се съмнявам, че създават тези проблеми на нашенци там. За съжаление нашенци са в неизгодна позиция и тепърва, ще берат ядове. Няма да се учудя, ако дори властите по някаква случайност да кажат няма проблем после местните няма да им драснат клечката на караваните и бараките !
  • 4 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    88 22 Отговор
    Зннаете ги кви са търтейте и пак ходите там и им носите парите си защо?

    Коментиран от #30, #31

  • 5 майна

    35 30 Отговор
    живея в Гърция и се занимавам с недвижима собственност ,по закон можеш да сложиш каравана,или дом на колела,като не знаете законите питайте адвокат или най малкото счетоводител те знаят за да нямате проблеми със закона в Гърция където за разлика от България никой не прави изключение да си затваря очите,още повече ако има потърпевши

    Коментиран от #7

  • 6 mediator37

    37 9 Отговор
    Добре де, как си докарват вода и ток до нивите. В България не можеш да задължиш енергото да ти докара ток до нивата нито водното да ти докара вода. Кел файда да си купя нива в Гърция и да цопна каравана или фургон, като няма да имам вода с водомер и ток с електромер.
    Иначе с преждеговорившия за техните адвокати съм съгласен. Мошеници са гръцките адвокати и националисти. Мамят българите-клиенти. Чудо е ако за 10 години спечелиш в Гърция елементарно дело, което в България е с гарантиран успех и срок до 2 години във всички инстанции.
  • 7 Иван

    23 12 Отговор

    До коментар #5 от "майна":

    Да беше се научил и да пишеш ...
  • 8 BRABUS

    52 19 Отговор
    Не ходете в "Каръкачания" и не им наливайте пари на вмирисаните геги! Нека мрът от глад!

    Коментиран от #23

  • 9 Око боко

    66 17 Отговор
    Що не си купиха имот у северозападната България ,там да си дават парите и да оправят икономиката​.
  • 10 Ivan

    63 16 Отговор
    Всички знаят какви са гърците-мошеници, а пък нас българите най-много ни мразят, и въпреки това всички пак там се бутат, къде на екскурзии тия пък къщи си купили, сега да не се оплакват.
  • 11 666

    62 15 Отговор
    То византийците ние си ги знаем,ама глупаците от Б-я не ги знаем.Явно или имат повече пари за раздаване или не могат да си направят сметката.Старите хора казват:грък ли е не ми го хвали!Хич не ми е жал за глупаците-вместо да работят и се трудят за Родината ни да се възроди-тичат да пълнят джобовете на византийците.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 панов

    26 15 Отговор
    посетил съм всички съседни държави и най добре и сигурно съм се чувствал в гърция.също и отношението на хората към нас там е най добро
  • 14 к нинова

    17 19 Отговор
    купувайте си имоти в бг циганията,там ще ви е най сигурно.освен къщата може да обезкостят и вас. за синът си,аз купих къща в сащ

    Коментиран от #18

  • 15 дани

    29 8 Отговор
    в гърция няма кражби и цигания.ако някъде се случват,това за съжаление е дело на българи и албанци,тогава полицията и съдилищата си знаят работата.
  • 16 михаил

    11 8 Отговор
    според мен,пазарът в румъния е по интересен,букурещ,брашов,тимишоара.отдават се под наем целогодишно и румъния е вече със сериозно и сигурно законодателство и ред,което при нас липсва.при недвижимите имоти,близостта е от голямо значение
  • 17 име на гост

    59 12 Отговор
    А що не показаха реални снимки на катуните, А? Гърците били гадни, Сърбите смотани, Румънците прости а ние какви сме? Тъп народ с наведена глава. Злобени и завистливи същи бих добавил. Ако не са спортистите и шепа други нормални хора, славата ни е всеизвестна. Тук понеже всеки от всичко разбира сме на това дередже. Проблемите не ни идват от комшиите, ние си ги създаваме!!! Какво толкова ми хвалите нашата кафява локва-море??? Да не би да има нормално място на което наистина да си починеш??? Пълно със селтаци, нацепени батки прости кифли и обслужващ персонал под всякаква критика. Да не говорим за местните тарикати на дребно! От всякъде сергии като битак и люта чалга до зори. Даваш една торба пари за сянка и после се плясваш във фекалната локва. По.ираш се от кофти храна опържена в мазнина от миналата година. Е.аси и гадостта! Или ще кажете, че на каравана или палатка е по-хубаво и по-различно??? Аре нема нужда викам аз! Като не ви кефи в Гърция, ми не ходете бе пичове. Някой да ви кара на сила???

    Коментиран от #20, #21

  • 18 Qpataq

    11 7 Отговор

    До коментар #14 от "к нинова":

    От къде имаш толко пари

    Коментиран от #19

  • 19 к нинова

    6 9 Отговор

    До коментар #18 от "Qpataq":

    от будалите.бях костовистка и приватизаторка,после социалистка и пак приватизаторка,сега съм партийна лидерка
  • 20 капитан

    16 3 Отговор

    До коментар #17 от "име на гост":

    Браво много добре казано.Това е истината за България.
  • 21 LEGIONARIVS

    20 18 Отговор

    До коментар #17 от "име на гост":

    Това че незнаеш къде да ходиш по черноморието си ЛИЧНО твой проблем, разчети се разрови се.. черно море не е само слънчев бряг! От простоватия ти коментар си личи че си пълен халхабер или си от тези византийците които напоследък все по често гледата как да ни го сложат два ката и толкова са ни намразили че ти е бедна фантазията! Идват тука правят простотий и никой не ги закача, там някой българин пръдне и го вкарат в затвора явно си много незапознат с случващото се там, цялата им съдебна система заедно с юристите и почти целия държавен апарат са против нас, знаеш ли колко хора гният там? Пак ти казвам вземи почети малко образовай се. Не ходете там и не им пълнете гушите на тея алчни лицемерни и мързеливи византийски!
  • 22 БФК

    5 8 Отговор
    Българите сме канцери и е нормално нашите сънародници да ги гонят!
  • 23 Бай...

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "BRABUS":

    Гладно мишле..църкай си в кофата с боклук..

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 нов

    29 7 Отговор
    От коментарите разбирам,че има някои алчен хотелиер из между вас.В Гърция за 3 или 4 евро получаваш шезлонг чадър кола и кафе и добро обслужване.Тук какво получавате отговорете си сами.Имам апартамент на ЗЛАТНИТЕ за 800 евро кв.м в Гърция си купих къщичка 60 кв.м на 50 метра от плажа за 500 евро.Няма пияници и др.такива.Проверете прочетете и тогавА пишете коментари.
  • 26 Mimoza

    8 11 Отговор
    Вече отдавна не ходя в Гърция. Защо човек да търпи византийски номера.9
  • 27 Ми-ау! :)

    22 4 Отговор
    Преди години мислех да купя имот в Гърция. После, събирайки информация, стигнах до извода, че това ще е фатална грешка! Днес вече знам, че не е трябвало и да си го помисля!
    За сметка на това, купих имоти в Австрия. Продадох в България и купих там.С малко упоритост при т6рсенето може да се намерят имоти с отлична локация, комуникация с Виена (Австрия не е само Виена, нали?)
    ПРЕДИМСТВАТА:
    1 Изключително социална държава - 14 пенсии в годината, отлично безплатно здравеопазване, образование на ниво и други.
    2. Спокойствие, чиста околна среда, качествена храна
    3. И не на последно место - любезни и приятни хора с ведри, усмихнати лица...
    Мога да разказвам още много...
    ВАЖНОТО:
    1. Осигурих достойно бъдеще за сина си
    2. Осигурих си ДОСТОЙНИ СТАРИНИ!
    И 5 ЖИВОТА ДА БЯХ ПЛАЩАЛА ОСИГУРОВКИ В БЪЛГАРИЯ, НИКОГА НЯМАШЕ ДА ПОСТИГНА ТОВА!!!
  • 28 КАРАВАНА

    3 1 Отговор
    няма мобилни сглобяеми. преместваеми е друго...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ганай

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Защото са по-добри и обслужването е супер и е по-подредено и няма стрес
  • 31 Тошко беден

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Който няма пари да си стои в Обеля
  • 32 Хаджи

    0 0 Отговор
    Gospodari


    Семейство чака над 2 години за “бързострояща” се сглобяема къща (РЕПОРТАЖ)
    19 Април 2021
    0
    13061
    Скъпи приятели, към нас се обърна семейство, решило да си построи сглобяема къща в с.Подгумер, община Нови Искър. Те са сключили договор като юридическо лице със Sweet Home – компания, занимаваща се с производство на бързи и енергийноефективни сглобяеми къщи през 2019 година.

    След месеци чакане за изготвянето на проекта, през пролетта на 2020 година на място семейството установява, че работите по полагането на основите на къщата са започнали. Оказва се обаче, че те са подкопани, а в проекта липсват различни елементи. След като опитват да издействат промяна на проекта от изпълнителя и не получават удовлетворяващ ги отговор, те решават да потърсят независими експерти, които да оценят проекта.

    Така се стига до становища на външни оценители, според които проектът е непълен и се нуждае от допълнения. Въпреки нотариално завереното съгласие на изпълнителя да нанесе съответните корекции и да допълни проекта, месеци наред възложителите не стигат до така желания резултат и им се налага да потърсят адвокат.

    Подават жалби до различни институции – РДНСК, община Нови Искър и други, които за момента остават без резултат. Ето защо завеждат и дело.

    Репортерът ни Виктория Симеонова се срещна и с изпълнителя на проекта. Управителят на „Галда“ – фирмата, работеща под бранда Sweet Home Галин Ненов обяви пред камерата ни, че няма нарушения в проекта, а