Last news in Fakti

23 Май, 2017 16:19 10 843 2

Наполовина рухна къщата на Перата

  • къща-
  • бургас-
  • срутване-
  • перата
Наполовина рухна къщата на Перата - 1
Снимка: 24 часа

Пресен изкоп на новострояща се сграда подкопа къщата на семейството на Петър Низамов – Перата и тя рухна наполовина, съобщава в-к „Телеграф”. Една от стените е изцяло срината и имотът е опасен за обитаване. Инцидентът е станал преди няколко дни, но става достояние на медиите едва днес.

Строителната фирма „Инвестстройпроект" започнала да копае изкоп за основите на нова кооперация. Къщата на Низамови не издържала, основите поддали и рухнала наполовина. До тогава в нея са живеели майката и сестрата на Перата. Те обаче са били евакуирани преди инцидента, защото строителят се опасявал, че е твърде възможно старото здание в центъра на Бургас да не издържи.

Собственикът на „Инвестстройпроект" е бившият заместник кмет на Бургас Красимир Николов, който бе в екипа на бившия градоначалник Йоан Костадинов. Той е поел договорно задължение да възстанови изцяло щетите.

„Къщата на Низамови е много стара и още преди да започнем строежа, ние разговаряхме с тях. Това е къща на 130 години, без основи, много паянтова. Предупредихме ги, че има опасност да пострада и сключихме предварителен договор, че ако се стигне до щети, ще извършим възстановяване за наша сметка. Помолихме ги да се евакуират преди да започнем да копаем и те се изнесоха. Нямали сме никакви проблеми с тях, хората проявиха разбиране и сами си дават сметка за лошото състояние на къщата. След като се изнесоха хората, ние им платихме квартирата. Укрепихме къщата преди да започнем изкопа, но това не помогна. Освен това, избиха и подпочвени води, които допълнително повлияха на срутването", каза Красимир Николов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емилио

    28 4 Отговор
    Така се прави в цивилизованите държави,като нашата.
  • 2 Лупи

    13 0 Отговор
    Аз не виждам новина тука ако има договрка между страните и фирмата си поеме ангажимента след рухването на постройката. Виж след година две ако няма развитие тогава драснете някой ред.