4 819 2

На места имотният пазар се охлажда

На места имотният пазар се охлажда
Снимка: Shutterstock

С 1.7% са спаднали продажбите на жилища и къщи в Канада през април в сравнение с месец по-рано. Покупателната активност се е понижила със 7.5% на годишна база. Сред основните причини за спад е, че на пазара излизат повече предложения, сочат данните на Канадската асоциация по недвижими имоти. От март до април броят на офертите се е увеличил с 10%, сочат данните на специализирания сайт PropertyWire.

Средната цена на жилищата в Канада е с 10.4% по-висока в сравнение с април 2016 г. Съществуват обаче различия в отделните региони на страната. Така например, след спад през второто полугодие на 2016 г. в Британска Колумбия цените са се повишили с 11.4% от началото на текущата година. Във Ванкувър ръстът е в рамките на 18%. Във Виктория стойностите са се повишили с 20%, а в Голям Торонто – с 30%. Спад от 2.6% има в Калгари.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • КАТО ГОСТ
  Отговор
  1 15:04  29.05.17
  В НЯКОИ СТРАНИ МОЖЕ ДА СЕ ОХЛАЖДА, НО В СОФИЯ ЦЕНИТЕ НА М2 БИЛО ЗА НАЕМ ИЛИ ПРОДАЖБА ЩЕ НАДМИНАТ МАНХАТЪН, ПАРИЖ И ЛОНДОН/ ВСИЧКИ ОТ "ЗЕМЯТА" ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ В СОФИЯ И КАТО ПРИСТИГНАТ МИЛИАРДИ НЕ А МНОГО ТРИЛИОНИ И КАТРАЛИОНИ ЩЕ ВИДЯТ ВСИЧКИ
 • nkavrakov
  Отговор
  2 20:12  29.05.17
  Какво ви учудват цените в София... То преди само 8 години беше същото положение ..балон, нереални цени надути до небесата..и сега банките заедно с брокерите надуха нов такъв балон...официално предупредиха че цените на имотите в София вече не са реално,но пак ще има такива които ще се набутат както преди.

Напиши коментар:


Публикувай