26 Май, 2017 18:45 2 479 0

Имотният пазар на САЩ продължава да страда

  • сащ-
  • жилища-
  • цени-
  • продажба
Имотният пазар на САЩ продължава да страда - 1
Снимка: АР/БТА

Слабото предлагане на жилища на вторичния пазар в САЩ през април доведе до намаляване периода за продажба до минимум за последните 5 години. С 2.3% по-малко сделки с имоти са били реализирани през април спрямо март. Сравнявайки миналия на текущата година с април 2016 г. продължава да има ръст от 1.6%, сочат данните на анализаторската компания PropertyWire.

Във всички големи региони, с изключение на Средния Запад, през миналия месец е отчетен спад в продажбите. В повечето големи региони търсенето надвишава предлагането и това пречи на много потенциални купувачи да си намерят жилище. Със 6% са поскъпнали имотите през април тази година в сравнение с април на 2016-а, като на годишна база се отчита ръст за 62-ри пореден месец. Общият обем на предложенията през април се е увеличил със 7.2% - до 1.9 млн. обекта, но това все още е с 9% по-малко в сравнение с миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА