1 002 5

Николай Нанков: Няма завишени цени при санирането

Живеещите в протеклите блокове в Мездра и Стара Загора ще бъдат обезщетени за сметка на строителя, увери регионалният министър

Николай Нанков: Няма завишени цени при санирането
Снимка: Ладислав Цветков, bTV
Венцислав Михайлов

Няма завишени цени в програмата за саниране, каза в предаването „Тази сутрин” по bTV регионалният министър Николай Нанков.

„Програмата стартира на пазарен принцип. След една година изпълнение видяхме, че има разминавания, затова поставихме таван на цените, респективно този таван беше намаляван на два пъти”, отбеляза той.

По думите му в министерството са получени 27 сигнала за нарушения при вече 400 санирани сгради и още 550, които са в процес на строителство.

Според него в случаите с протеклите блокове в Мездра и Стара Загора става въпрос за грешка на строителя. Нанков подчерта, че живущите в тези блокове ще бъдат обезщетени за сметка на строителя.

„В последните няколко месеца се забави подписването на споразумението между Българската банка за развитие и МРРБ като принципал на програмата, за да може да стартират плащанията от бюджета през МРРБ към ББР. Хубавото е, че за 20 дни успяхме да подпишем споразумението от началото на мандата, за да започнем още другата седмица разплащания по вече завършените сгради”, заяви Николай Нанков.

Проблем в тези четири месеца беше, че програмата беше замразена. Натрупаха се по-голям размер лихви от очакваните, каза още министърът.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гражданина
  Отговор
  1 12:28  06.06.17
  Големи крадци
 • мазач
  Отговор
  2 12:38  06.06.17
  Мажи, мажи...
 • гггггггг
  Отговор
  3 12:50  06.06.17
  Този вярва ли си ?????
 • гост
  Отговор
  4 13:05  06.06.17
  Щом този не вижда разлика между 250лв и 750лв го приканвам да си намали 3 пъти заплатата и тогава да говори дали е няма разлика. Идиоти. Къде отиват останалите 70% от цената?
 • неутрален
  Отговор
  5 18:47  07.06.17
  господине, защо се опитваш и ти като Лила да ни правите на глупаци? За какви пазарни цени говориш? Пазарните цени всеки тръгнал да саниралично, знае, че се движат от 25-39 лв/м2., е разбира се това е само за саниране,но Вие непрекъснато казвате"саниране", е без извинение-МНОГО СИ НАГЪЛ И ПРОДЪЛЖАВАТЕ ТЕНДЕНЦИЯТА КРАДЕНЕ. МРЪСНИ И НАГЛИ!!!!!!!!!!!!!

Напиши коментар:


Публикувай