2 973 1

„Софийски имоти” продава 4 парцела в „Младост”

Милена Богданова

Два от тях са отредени за изграждането на офис сгради, а останалите два – за спортно игрище и ледена пързалка. Част от въпросните имоти се намират между булевардите „Атанас Москов” и „Ал. Малинов”. Именно те са предизвикали недоволството на жителите на бл. 326 от квартала през 2015 г., тъй като бъдещите обекти щели да се намират много близо до жилищните блокове, а и парцелите нямат ограничение за височината на застрояване. Опасенията на живущите тогава бяха, че освен спортни съоръжения инвеститорите са щели да строят и други обекти.

Парцелите, отредени за строителство на офис сгради, също се намират в близост до бул. „Ал. Малинов”. Според подробният устройствен план върху единият от терените трябва да появят 5 сгради от по 8 етажа и 3 сгради със 6 етажа, а върху другия – 3 осем етажни сгради и една със 6 етажа. Приходите от тези два парцела за „Софийски имоти” се очаква да е 432 000 лв.

След като бъдат изградени обектите, инвеститорите ще могат да ги ползват за определен срок, след което „Софийски имоти” ще влязат отново във владение. За момента не се посочва срокът, за който те ще бъдат отдадени под наем на инвеститорите, нито на какъв принцип последните ще бъдат избрани.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гуру
    Отговор
    1 16:37  13.06.17
    мда инвеститорите да берат ядове с Младост :) Само не разбрах как ги продават а пък след това наем ще искат?

Напиши коментар:


Публикувай