Last news in Fakti

12 Юни, 2017 09:43 3 506 1

„Софийски имоти” продава 4 парцела в „Младост”

  • младост-
  • софийски имоти-
  • парцел-
  • продажба

Два от тях са отредени за изграждането на офис сгради, а останалите два – за спортно игрище и ледена пързалка. Част от въпросните имоти се намират между булевардите „Атанас Москов” и „Ал. Малинов”. Именно те са предизвикали недоволството на жителите на бл. 326 от квартала през 2015 г., тъй като бъдещите обекти щели да се намират много близо до жилищните блокове, а и парцелите нямат ограничение за височината на застрояване. Опасенията на живущите тогава бяха, че освен спортни съоръжения инвеститорите са щели да строят и други обекти.

Парцелите, отредени за строителство на офис сгради, също се намират в близост до бул. „Ал. Малинов”. Според подробният устройствен план върху единият от терените трябва да появят 5 сгради от по 8 етажа и 3 сгради със 6 етажа, а върху другия – 3 осем етажни сгради и една със 6 етажа. Приходите от тези два парцела за „Софийски имоти” се очаква да е 432 000 лв.

След като бъдат изградени обектите, инвеститорите ще могат да ги ползват за определен срок, след което „Софийски имоти” ще влязат отново във владение. За момента не се посочва срокът, за който те ще бъдат отдадени под наем на инвеститорите, нито на какъв принцип последните ще бъдат избрани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гуру

    2 0 Отговор
    мда инвеститорите да берат ядове с Младост :) Само не разбрах как ги продават а пък след това наем ще искат?