Last news in Fakti

12 Юни, 2017 19:37 2 930 1

Без опашки в Агенцията по кадастър

  • кадастър-
  • офис-
  • услуги-
  • карта
Без опашки в Агенцията по кадастър - 1

Огромните опашки, които стотици хора ежедневно образуват в Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК), е на път да се стопят. Причината е, че на днешната среща между министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков и 24-те районни кмета на София, се взе решение до петък – 16 юни, да бъде изработена концепция за изнасянето на предоставянето на кадастрални услуги за граждани в районните администрации

„Основната ни цел е по-качественото и по-бързо обслужване на българските граждани с глобалната визия за облекчаване на административната тежест и процесите по обслужване”, каза Нанков.

До момента подписани споразумения за изнесени работни места има за четири столични района „Нови Искър“, „Надежда“, „Люлин“ и „Подуяне“. Предстои подписване на подобно и за район „Илинден“.

От 24 столични района 21 вече са с готова кадастрална карта. Към момента се работи по създаването на такава за районите „Слатина“, Студентски“ и „Лозенец“.

Проблемът с получаването на кадастралните карти е при тяхното получаване. Към момента заявяването на такива може да става онлайн, но получаването е лично. Единствено тези, които разполагат с електронен подпис могат да ги получават онлайн. Именно това образува и големите опашки в АГКК. Кога точно ще могат гражданите да се възползват от изнесените офиси на Агенцията ще стане ясно в средата на юни. Престой да се уточни дали във всичките 24 столични района услугата ще стартира едновременно или ще има график за поетапното й предоставяне. Време ще отнеме и обучението на кадри, коментират експерти. Също така е необходимо да се уточни финансирането, както и процесуалната и юридическа страна на процеса. Това обаче трябва да стане по най-бързия начин и до два месеца да заработят изнесените офиси, коментираха пред Факти.бг запознати до процеса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бързия влак

    4 0 Отговор
    А този "престой" по разписание ли ще е или предстои да се уточни?