19 Юни, 2017 21:07 1 920 0

Лукс жилища за пострадалите в Лондон

  • лондон-
  • пожар-
  • жилища
Лукс жилища за пострадалите в Лондон - 1
Снимка: Shutterstock

Представители на Лейбъристката партия във Великобритания призоваха пострадалите от пожара в Grenfell Tower, при която загинаха към момента 79 души, да бъдат настанени в престижния квартал „Кенсингтън”, където се предлагат луксозни апартаменти.

Увеличаването на броя на лукс имоти в елитни квартали в мегаполиси като Ню Йорк и Лондон се превръща в болезнен момент, като се има предвид, че всичко това става на фона на дефицит на жилища за средната класа.

Лидерът на Лейбъристката партия Джерами Корбин, заяви че правителството трябва да изисква от богатите чужденци, придобили луксозни имоти в „Кенсигтън” и „Челси”, да ги предоставят временно на пострадалите от пожара на 14 юни. Той припомни, че „Кенсигтън” обособява в себе си две части. „Южната част е невероятно луксозна – това е най-богатият район във Великобритания. Но районът, в който стана огнената трагедия, е един от най-бедните. Затова е необходимо да се намери място, където да се настанят временно пострадалите и ако се налага да се иска разрешение от собствениците”, допълва Корбин.

Предложението срещна съпротива от страна на консерваторите.

Лондон не е единствения град, който се сблъсква с огромния дисбаланс между недостатъчен брой ценово достъпни жилища и бум в сегмента на луксозни имоти. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио съвместно с някои законодатели на щата предложи да бъде въведен данък в размер на 2.5% при продажбата на жилищни имоти на стойност над 2 млн. USD. Със събраните средства се предвижда да се субсидира наемът на възрастни хора, които не разполагат със собствен дом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА