2 488 3

Руснаците се насочиха към нов имотен сегмент

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Ако допреди няколко години интересът на руските купувачи беше насочен към придобиването на луксозни имоти из цяла Европа, то днес фокусът им е съсредоточен върху търговски площи на Стария континент. Купувах се имоти тип retail box с големина на помещенията между 500-2500 кв.м. Сделките се реализират най-вече в Германия и Австрия. Причината за избора именно на тези две държави е високата доходност на въпросния тип имоти. Разположени на изходите на града и на места със силен автомобилен трафик тези магазини носят добра печалба на собствениците им.

Анализатори отбелязват, че ако доскоро руснаците са влагали пари в покупката на жилищни имоти от луксозния сегмент, то днес те намират търговския сегмент по-рентабилен за инвестиции.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Eee
  Отговор
  1 15:46  17.08.17
  Как ще купуват,те нямат пари,нали имат санкции и трябва да са бедни?

  Коментиран от #2

 • onq s konq
  Отговор
  2 11:29  18.08.17

  До коментар #1 от "Eee":

  Кои са тия "ТЕ"-руските олигарси дето са 1-2% от населението, или руските мужици,представляващи 98%?А иначе на практика ОЛИГАРСИТЕ КУПУВАТ СЪС СПЕЧЕЛЕНИТЕ ЧРЕЗ ЖЕСТОКА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА МУЖИЦИТЕ МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ.

  Коментиран от #3

 • незнайко
  Отговор
  3 08:43  20.08.17

  До коментар #2 от "onq s konq":

  В БЪЛГАРИЯ на кого принадлежат Технополис,Техномаркет,Практикер,Те Макс,Кауфланд,Била, Лидъл и други, да не са на обикновенния БЪЛГАРИН ? НА ОЛИГАРСИ НО НЕ РУСКИ !!! За едни може а за други не, така ли да го разбераме ?

Напиши коментар:


Публикувай